U13 en U15 Zulte Waregem in halve finale Beker van België

Nico Wieme
| 2 reacties
U13 en U15 Zulte Waregem in halve finale Beker van België
Foto: © SC

Vrijdagavond worden de halve finales van de Beker van België voor -13- en -15-jarigen gespeeld op de jeugdterreinen van KV Kortrijk. In beide wedstrijden is SV Zulte Waregem vertegenwoordigd.

Om 19u neemt de U13 van SV Zulte Waregem het op tegen KV Kortrijk en om 20u30 geeft de U15 van de grensploeg tussen West- en Oost-Vlaanderen de leeftijdsgenoten van KSV Roeselare partij. Bij winst vinden op zaterdag in het Guldensporenstadion de finales plaats om respectievelijk 14u30 en 16u30.
 
 Trainer van de talentvolle U15-lichting is Vital Borkelmans, die sinds enkele maanden als jeugdtrainer aan de slag is bij Zulte Waregem, met succes blijkbaar. “Voor mij is het vooral belangrijk dat mijn jongens plezier beleven. Na een dag op school moeten zij kunnen doen wat ze graag doen. Toch is discipline heel belangrijk en moeten ze beseffen wat hen eventueel te wachten staat als zij kunnen doorstromen naar de beloften of het eerste elftal van Zulte Waregem”, aldus de ex-Club Bruggeverdediger.
 
Borkelmans toont zich lovend over zijn nieuwe club. “Na die enkele maanden dat ik hier aan de slag ben, ben ik toch onder de indruk van de manier van werken. De jeugdwerking probeert vooruitstrevend te werk te gaan en midden tussen alle andere West-Vlaamse eersteklassers kunnen zij zeker hun mannetje staan.”
 
De voormalige Rode Duivel kijkt reikhalzend uit naar de halve finale. “De partij van vrijdag is voor de jongens natuurlijk iets waar ze al weken naar uitkijken. Het is een apotheose van het seizoen. Ik schat de kansen op 50/50, maar we moeten proberen opnieuw het mooie voetbal van tijdens de competitie te brengen. Dan komen de kansen en doelpunten vanzelf. Ik probeer hen iets te brengen, een vaderfiguur te zijn en moet zeggen dat ze dat heel goed oppikken. Die gasten hebben mij opnieuw zin doen krijgen in het voetbal. Tijdens de vakantie heb ik hen eens laten proeven van het profleven door 's morgens te trainen, en toen beseften ze waarvoor ze elke dag werken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties