Internationale pers: België treurt om Sterchele

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Internationale pers: België treurt om Sterchele
Foto: © SC

Het plotse overlijden van François Sterchele blijft ook niet in het buitenland onopgemerkt. In Nederland, Spanje, Frankrijk, Italië of Duitsland? Overal verschijnt de dood van de Brugse aanvaller op de hoofdpagina van de nieuwssites.

“De Brugse Bomber heeft het leven gelaten in een auto-ongeluk”, klinkt het op de site van het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. Het Duitse voetbalmagazine Kicker omschrijft de gevoelens nog het beste:  ‘Belgische voetbalwereld treurt om Sterchele.’ In Nederland blijft Sportweek de voetbalterminologie trouw: ‘België verslagen na dood Brugge-spits François Sterchele.’
 
Rising star
 
“Sterchele werd beschouwd als één van de rising stars in het Belgische voetbal”, omschrijft CNN de nummer 23 van Club Brugge. Ook het Spaanse Marca en het Franse L’Equipe gaan uitgebreid in op de dood van Sterchele. Down Under maakt de Australische voetbalsite The World Game (“Brugse aanvaller overleden in auto-ongeluk”) melding van het gebeuren.
 
België rouwt
 
Ook de internationale voetbalinstanties gaan niet voorbij aan deze tragische gebeurtenis. “België rouwt om Sterchele”, staat te lezen op Uefa.com en Fifa.com.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties