Overlijden Sterchele: reacties D'Hooghe en Mathijssen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Overlijden Sterchele: reacties D'Hooghe en Mathijssen
Foto: © SC

Rond het middaguur heeft ook het bestuur, de technische staf en de spelers van Club Brugge gereageerd op het overlijden van François Sterchele. Voorzitter Michel D'Hooghe roemde daarbij diens persoonlijkheid.

MICHEL D'HOOGHE (voorzitter Club Brugge): 'We verliezen een enorm goede vriend'

"François Sterchele scheen als een onvoorstelbare zon over onze hele club. En dat in amper enkele maanden tijd. We verliezen een enorm goede speler, maar dat komt pas op de tweede plaats. In de eerste plaats verliezen we een enorm goede vriend", aldus Michel D'Hooghe op de persconferentie vanmiddag.

"Hij was een schitterende jongen, onbezorgd, beloftevol en met een schitterende toekomst voor zich. Ik denk terug aan een man boordevol talenten en boordevol doelpunten. Hij had ook tekortkomingen, maar hij had de kunst om, als hij ergens te kort kwam, er voor te zorgen dat er niemand kwaad zou zijn op hem", wilde D'Hooghe Sterchele typeren.

JACKY MATHIJSSEN (trainer Club Brugge): 'Sterchele, François en Swa'

Club Brugge-trainer Jacky Mathijssen moest zijn tranen bedwingen op de persconferentie. "Ik betuig in de eerste plaats mijn medeleven aan de familie van François. Ik kan me niet voorstellen hoe verschrikkelijk dit moet zijn voor hen", aldus Mathijssen. De Limburger wilde het voor de rest bij drie zinnen houden: "Sterchele was een goeie voetballer, François was een schitterende speler om mee te werken en Swa was de beste ploegmaat die je maar kon hebben."

Michel D'Hooghe liet ook weten dat de Europese voetbalbond UEFA bij monde van voorzitter Michel Platini een brief heeft gestuurd waarbij de hele Europese voetbalunie steun betuigt aan Club Brugge, de familie van François en de Belgische voetbalwereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties