Overlijden Sterchele: reacties OH Leuven en Kelmis

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Overlijden Sterchele: reacties OH Leuven en Kelmis
Foto: © SC

Uit alle hoeken van ons land komen reacties binnen op het overlijden van François Sterchele. De Italobelg speelde voor Kelmis en OH Leuven in de lagere reeksen en ook daar zijn ze hem niet vergeten.

'GOLDEN BOY MET KLASSE'

François Kumps
, de voorzitter van tweedeklasser OH Leuven, verwoordt het gevoel van zijn club na het overlijden van ex-speler François Sterchele. "We zijn erg aangeslagen. François was een echte Luikenaar, een 'golden boy met veel klasse'. We belden elkaar nog regelmatig", aldus Kumps op Sporza.

"Hij volgde OH Leuven nog altijd. Hij was een 'enfant terrible', maar dat mocht wel. We gaan nu iets speciaals doen voor hem." Guido Brepoels, de toenmalige coach van OHL toen Sterchele er speelde, kon het tragische nieuws van deze ochtend nauwelijks geloven. "Dit is onvoorstelbaar. Ik begrijp het niet. Hij lag fantastisch in de groep. In zijn eerste match scoorde hij zes keer en hij was meteen vertrokken.

'IK ZAL VOORAL ZIJN GLIMLACH ONTHOUDEN'

François Sterchele was een goaltjesdief toen hij nog bij Kelmis voetbalde. Daar was het dat OH Leuven hem ontdekte. Stéphane Huet was er toen de coach van de Luikenaar. "We hadden het niet gedacht dat hij het nog zo ver zou schoppen. François had wel enorm veel talent, maar dat hij zoveel succes zou hebben had niemand hier ooit durven denken bij Kelmis. Ik zal vooral zijn glimlach onthouden", aldus Huet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties