laatste speeldag competitie

Van den Broeck Kathy
| 1 reacties
laatste speeldag competitie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opkomst van het zonnige weer, aftocht van de competitie. 
Standard Fémina de Liège mag zaterdag de bloemen niet vergeten voor de kersverse kampioen KVK Tienen. Ondanks de belangloosheid zal het op Sclessin een wedstrijd worden van de eer. 
Onderaan het klassement mag rode lantaarn Kontich Dames op bezoek bij de ex-landskampioen Rapide Wezemaal. Kontich moet winnen om haar plaats te kunnen ruilen met Famkes Merkem. Dit zwalpende Merkem (3 punten in de terugronde) speelt gastheer voor het even lustig zwalpende WS Woluwe (5 punten in de terugronde). 
In tweede nationale jubelt Jabbeke. De tweede, Melle (54 punten), staat nog voor een zware verplaatsing naar Achterboek (vierde). Braine-Rebecq (53 punten), derde, heeft het niet veel eenvoudiger op Zultse (zesde). Twee zeer belangrijke wedstrijden, want door het wegvallen van vijfvoudig kampioen Eendracht Aalst mag de vice-kampioen eveneens rechtstreeks naar de hoogste afdeling. 

Hierdoor krijgt de barragist van eerste nationale (Merkem of Kontich) een iets eenvoudigere klus door als uitdager pas de derde uit tweede nationale voorgeschoteld te krijgen. 

De hoogste afdeling in het vrouwenvoetbal mag dus volgend seizoen twee of drie nieuwkomers verwelkomen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties