G. Beerschot treft FC Nitra of Neftchi Bakoe

De Nijs Michael
| 8 reacties
G. Beerschot treft FC Nitra of Neftchi Bakoe
Foto: © SC

Het seizoen is nog maar pas afgelopen, maar toch mag Germinal Beerschot zich stilaan beginnen voorbereiden op volgend seizoen. De Ratten moeten op 5 of 6 juli namelijk al aan de bak in de Intertoto.

Eerder raakte al bekend dat de Antwerpse club het moet opnemen tegen een club uit Slovakije of een club uit Azarbeidzjan, intussen is ook duidelijk over welke twee clubs het exact gaat. FC Nitra heeft zich in de Slovaakse competitie namelijk verzekerd van de derde plaats en het ticket voor de Intertoto, in Azarbeidzjan gaat het Intertoto-ticket dan weer naar Neftchi Bakoe.

FC Nitra eindigde dit weekend dus derde in de Slovaakse competitie en dat is het beste resultaat uit de clubgeschiedenis, op het Kiel kan men dus best hopen op een confrontatie tegen deze club. Neftchi Bakoe doet bij velen waarschijnlijk nog een belletje rinkelen en dat is niet onlogisch, de club werd in de voorronde van de Champions League in 2005 namelijk uitgeschakeld door Anderlecht. Paars-wit won toen makkelijk met 5-0 in eigen huis, maar de 1-0 nederlaag in Bakoe toont aan dat dit een zeer gevaarlijke tegenstrever kan zijn.

Als Germinal Beerschot de tweede ronde van de Intertoto overleeft, wacht de Roemeense club FC Vaslui in de derde ronde. De ambitieuse club werd afgelopen seizoen zevende in de Roemeense competitie. Als Germinal Beerschot ook die derde ronde in de Intertoto overleeft, mag de Antwerpse club zich opmaken voor de voorronde van de Uefa Cup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties