Anderlecht mag wel op bezoek bij OH Leuven

De Nijs Michael
| 16 reacties
Anderlecht mag wel op bezoek bij OH Leuven
Foto: © SC

Anderlecht kent heel wat problemen in de aanloop naar volgend seizoen. De club moest namelijk al drie oefenmatchen van de kalender schrappen, de partij tegen tweedeklasser OH Leuven gaat daarentegen wel door.

Anderlecht had aanvankelijk een oefenpartij tegen RC Lens gepland, maar de partij tegen de Noord-Franse ploeg werd geschrapt wegens veiligheidsredenen. De vice-kampioen had echter snel een nieuwe oefenpartner gevonden in Tilburg, Willem II zag een oefenpot tegen de Belgische bekerwinnaar namelijk best zitten. De burgemeester van Tilburg vreest echter rellen, daarom heeft de Nederlandse burgervader de wedstrijd op advies van de politie verboden.

Tussendoor had paars-wit ook al de oefenwedstrijd tegen KV Oostende moeten schrappen, ook daar had de burgemeester namelijk een verbod uitgevaardigd. Tot overmaat van ramp dreigde ook de jaarlijkse oefenpartij tegen OH Leuven in het water te vallen. De tweedeklasser is er namelijk niet over te spreken dat voormalig coach Vercauteren vorig seizoen zijn reserven liet opdraven, ondanks de aanwezigheid van 5.000 supporters. Herman Van Holsbeeck heeft de plooien echter glad kunnen strijken, waardoor beide teams het op zondag 20 juli toch tegen elkaar zullen opnemen. De manager van paars-wit heeft de Leuvense tweedeklasser de garantie gegeven dat het sterkste team van Anderlecht op het veld zal verschijnen in de oefenpartij. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties