Macho is Oostenrijkse nummer 1

Macho is Oostenrijkse nummer 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het heeft enige tijd geduurd, maar Oostenrijks bondscoach Josef Hickersberger heeft eindelijk besloten wie er tijdens het EK het Oostenrijkse doel zal verdedigen. Die eer valt AEK-doelman Jurgen Macho te beurt.

In normale omstandigheden zou het Oostenrijkse doel verdedigd worden door Helge Payer, maar de goalie van Rapid Wien moest onlangs forfait geven wegens een blessure. Daardoor moest bondscoach Hickersberger beslissen wie zijn plaats op het zomertoernooi mag innemen. Nu heeft de Oostenrijkse bondstrainer eindelijk de knoop doorgehakt: Jurgen Macho wordt tijdens het EK titularis bij Oostenrijk, daardoor moet Siena-doelman Alex Manninger genoegen nemen met een plaats op de bank.

De beslissing van de Oostenijkse bondscoach is op zijn minst opvallend te noemen, want tijdens de voorbije oefeninterlands stond Manninger steeds tussen de palen. Toch kiest Hickersberger er dus voor om Macho uit te spelen tijdens het EK. De doelman van AEK Athene heeft tot dusver slechts dertien interlands achter zijn naam staan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties