PSV wil boter bij de vis voor Farfán

PSV wil boter bij de vis voor Farfán
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jefferson Farfán mag dan wel dicht bij een overgang naar Schalke 04 staan, het zal heel diep in de geldbuidel moeten tasten om de Peruviaan binnen te halen. PSV Eindhoven vraagt maar liefst 14 miljoen euro als transfersom.

Volgens het Duitse weekblad Kicker is de vastgestelde transfersom die in het contract van Jefferson Farfán is opgenomen bij PSV Eindhoven veertien miljoen euro. De Nederlandse landskampioen is overigens niet van plan er ook maar één eurocent vanaf te doen. Andreas Müller, de technisch directeur van Schalke 04, wilde geen commentaar geven over de ontwikkelingen van de transfer. 

Jan Reker, Müller's collega bij PSV, was dit weekend wel duidelijk. "Jefferson heeft een vastgelegde transfersom in zijn contract staan. Als Schalke dat bedrag betaalt, mag hij weg. Anders blijft hij gewoon bij ons", liet Reker in het Eindhovens Dagblad optekenen. 

Farfán is hét goudhaantje bij PSV Eindhoven. In 170 officiële wedstrijden voor de Eindhovenaren scoorde hij maar liefst 67 doelpunten. In zijn beginjaren ontwikkelde Farfán zich tot een topscorer onder trainer Guus Hiddink en zijn assistent-coach Fred Rutten. Rutten is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Schalke 04 en wil de Peruviaan er koste wat het kost bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties