River Plate is de kampioen in Argentinië

Mathias Dumarey
| 0 reacties
River Plate is de kampioen in Argentinië
Foto: © SC

River Plate heeft zich met nog één speeldag te gaan gekroond tot kampioen van Argentinië in het Torneo Clausura. De club uit Buenos Aires versloeg Olimpo Bahia Blanca met 2-1 terwijl achtervolger Estudiantes niet verder kwam dan een 0-0-gelijkspel.

River Plate werd voor het eerst in vier jaar terug kampioen in Argentinië. Estudiantes de La Plata speelde 0-0 gelijk tegen Colon de Santa Fé terwijl River Plate wel kon winnen. Daardoor is de achterstand van Estudiantes en Boca Juniors vier punten terwijl er nog maar één speeldag te gaan is.

De ster van River Plate heet dezer dagen Diego Buonanotte. In een volgepropt Stadio El Monumental was hij andermaal beslissend. In de zestiende minuut opende hij al de score met een afstandschot en twaalf minuten voor tijd was hij goed voor de tweede treffer op aangeven van 'good old' Ariel Ortega. Tussendoor had de Uruguayaan Josemir Lujambio wel de gelijkmaker aangetekend voor Olimpo Bahia Blanca.

River Plate is nu goed voor 33 Argentijnse landstitels. Het is de eerste titel sinds 2004. Coach van het elftal is Diego Simeone. Hij bouwt aan een succesreputatie in Argentinië als trainer. Twee jaar geleden nam hij afscheid als speler en in 2006 won hij ook al het Torneo Apertura met Estudiantes de La Plata.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties