VK on Tour 5: Het mooiste EK-doelpunt

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
VK on Tour 5: Het mooiste EK-doelpunt
Foto: © SC

Zlatan Ibrahimovic, David Villa en Wesley Sneijder verwenden het publiek op Euro 2008 al met pareltjes van doelpunten, maar voor de mooiste treffer van het EK komt er maar één speler in aanmerking: Petter Hansson, de verdediger van Zweden.

Vanuit Genève

Hansson zorgde tegen Griekenland achttien minuten voor tijd voor de beslissende treffer. Op het eerste zicht lijkt het maar een lullig doelpunt, maar als je de herhalingen dieper analyseert kan je maar een conclusie maken: dit is met voorsprong het mooiste doelpunt van het Europees kampioenschap en misschien zelfs uit de volledige geschiedenis van het voetbal.
 
Wij geven u drie redenen waarom Voetbalkrant.com Hanssons doelpunt bombardeert tot mooiste EK-treffer:
 
  1. Sterker dan drie Grieken
De Grieken staan na Euro 2004 bekend om hun ijzersterke organisatie. Een doelpunt scoren tegen de sirtaki-dansers is bijna even zeldzaam geworden als een club waar Georges Leekens langer dan één seizoen blijft. Op een kluitje gras in Innsbruck stond Hansson moederziel alleen tegen Antonios Nikopolidis, Giourkas Seitaridis en Sotiris Kyrgiakos. Toch slaagde hij er in om het leer tegen de netten te duwen. Dit verdient meer dan een eervolle vermelding.

 
  1. Moeilijker dan de 100 meter horden
Hordenlopers worden geroemd om hun sprongkracht en techniek die nodig is om hun discipline tot een goed einde te brengen. Over een balkje van 1.07 meter springen tegen een snelheid van 30 kilometer per uur zonder de mannelijkheid aan te tasten blijft een zware opgave. Wat dan gezegd van Hanssons situatie. De onfortuinlijke Zweed werd geconfronteerd met Sotiris Kyrgiakos, de levende horde. De Griekse verdediger viel prompt voor de voeten van Hansson, die er toch in slaagde om tussen de Griekse benen over Kyrgiakos te springen om de bal voorbij Nikopolidis te duwen.
 
  1. Nieuwe flipperkastheld
Ook in het milieu van de fervente flipperkastbeoefenaars zal met groot respect over het doelpunt van Hansson gesproken worden. Flipperkast is meer dan een favoriet caféverdrijf van jongeren tussen de 13 en de 17 jaar. Er bestaat zelfs een nationaal kampioenschap. Gelukkig voor onze landgenoten is Hansson een Zweed, want via het hoofd van Kyrgiakos en tweemaal het linkerbeen van Seitaridis de bal toch in de juiste opening duwen vergt een opperste vorm van concentratie en is alleen de besten gegeven.
Als u na deze drie redenen er nog niet van overtuigd bent dat Petter Hansson voor het mooiste doelpunt van Euro 2008 heeft gezorgd, dan kent u niets van voetbal. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties