Inwoners gunden Bern EK-finale niet

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Inwoners gunden Bern EK-finale niet
Foto: © SC

Dinsdag speelt Nederland tegen Roemenië haar derde en laatste groepswedstrijd in het Stade de Suisse in Bern. Daarna zit het EK-avontuur erop voor de Zwitserse hoofdstad, maar dat hebben de inwoners alleen maar zichzelf te wijten.

Vanuit Bern
 
“Spijtig dat het na dinsdag al voorbij is.” De Zwitsers in Bern hebben de voorbije dagen genoten van de aangename voetbalsfeer die de Nederlanders hebben meegebracht en betreuren het dat er na dinsdagavond geen voetbal meer wordt gespeeld in hun stad.
 
Nochtans was het de bedoeling om in Bern extra wedstrijden te laten plaatsvinden. Begin deze eeuw werd in Bern de bouw van een nieuw stadion opgestart, maar de hoofdstedelingen zagen er tegen op om wekelijks enkele duizenden bezoekers meer over de vloer te krijgen en stemden in een petitie tegen een groter stadion.
 
Met een groter stadion had Bern minstens de kwart- en halve finales toegewezen gekregen, maar om zoveel mogelijk supporters te laten genieten van het Europese voetbalfeest zal Bazel de voetballiefhebbers in Zwitserland verwelkomen voor de slotfase van Euro 2008.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties