Germinal Beerschot nipt langs derdeprovincialer

Philippe Crols
| 22 reacties

Germinal Beerschot heeft zijn tweede oefenwedstrijd tot een goed einde gebracht. De fusieclub won van FC Ekeren, maar daarmee was meteen ook alles gezegd.

Germinal Beerschot begon dan wel met een aantal jongeren zoals Vanderheyden, Smet en Lambreghts aan de wedstrijd, maar dat mocht eigenlijk geen excuus zijn voor een hele matige eerste helft. De eersteklasser kon te weinig tempo in de wedstrijd krijgen en bijgevolg stond het aan de rust nog altijd 0-0.

Trainer Harm van Veldhoven wisselde heel de ploeg tijdens de rust, maar beterschap bracht dat niet. Verhoeven verscheen wel eens alleen voor doel, maar legde de bal naast. Er was toen ook al wel helemaal onterecht gevlagd voor buitenspel. Verhoeven kreeg de bal namelijk van een thuisspeler. Germinal Beerschot zou uiteindelijk wel winnen. Dosunmu, die voorts uitblonk in het maken van mislukte acties, strafte een kwartier voor tijd een foutje af in de defensie van FC Ekeren. De Nigeriaan kapte de doelman uit en scoorde het enige doelpunt van de partij. Lembi trof nadien ook nog de lat.

Germinal Beerschot heeft dus niet echt een goede beurt gemaakt. Het won de afgelopen seizoenen altijd afgetekend tegen FC Ekeren, maar dat was nu dus niet het geval. Ekeren degradeerde het afgelopen seizoen van tweede naar derde provinciale.