Turkse doelman wordt veldspeler

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Turkse doelman wordt veldspeler
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vier geschorsten en vijf geblesseerden. Turks bondscoach Fatih Terim zit met serieuze selectieproblemen voor de halve finale tegen Duitsland. Derde doelman Tolga Zegnin wordt mogelijk uitgespeeld als veldspeler.

Vanuit Wenen

Volkan Demirel zit tegen Duitsland zijn tweede schorsingsdag uit na zijn rode kaart tegen Tsjechië en krijgt op de strafbank het gezelschap van Emre Asik, Tuncay Sanli en Arda Turan, die allen in de confrontatie met Kroatië tegen een tweede gele kaart aanliepen. Met de vijf geblesseerden – Nihat, Güngör, Emre, Cetin en Metin -  erbij beschikt Terim tegen Duitsland slechts over twaalf veldspelers en twee doelmannen. 

Noodplan
 
Omdat een extra speler oproepen geen optie is – alleen mogelijk bij een blessure van een doelman, heeft Terim een ‘noodplan’ uitgedokterd. Tolga Zegnin, derde doelman, mag zich opmaken voor een invalbeurt als veldspeler. “Op het einde van de wedstrijd kan hij als laatste man of als spits fungeren”, verklaart Terim. 

Doelman-veldspeler
 
De UEFA heef alvast groen licht gegeven voor de Turkse noodoplossing. Een doelman mag een veldspeler vervangen. De schorsing van Demirel blijft echter gehandhaafd, zodat Tolga als doelman-veldspeler op de bank zal plaatsnemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties