Vijf redenen waarom Duitsland Europees kampioen wordt...

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Vijf redenen waarom Duitsland Europees kampioen wordt...
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland verovert zondagavond haar vierde Europese titel uit de geschiedenis. Voetbalkrant.com geeft u vijf redenen waarom de Duitsers 'Europameister' worden.

Vanuit Wenen

  1. Duitsland wint altijd
 
Zowel Gorki als Gary Lineker zeiden het al: Duitsland wint altijd. Dat die uitspraak nog maar eens gestaafd werd, geeft de jongens van Joachim Löw voldoende vertrouwen om zondag in Wenen een vierde Europese titel aan het palmares toe te voegen.
 
  1. Die Mentalität
 
Die deutschen Mannschaft staat garant voor ongebreidelde inzet en doorzettingsvermogen. Opgeven staat niet in het Duitse woordenboek en daar zijn de Duitsers al meermaals voor beloond. Woensdag werd de ploeg volledig weggespeeld door Turkije, maar door hun inzet trokken de Duitsers toch nog aan het langste eind.
 
  1. Het publiek
 
In Wenen zullen Michael Ballack en co kunnen genieten van de onvoorwaardelijke steun van het publiek. Duitsland speelt in Wenen een thuiswedstrijd. Tienduizenden Duitse fans zullen naar de Oostenrijkse kunststad afzakken om hun helden naar de Europese titel te schreeuwen.
 
  1. Bastian – der Schweini – Schweinsteiger
 
Basti Fantasti of der Schweini? Schweinsteiger is hot in Duitsland. Michael Ballack is de kapitein van die Mannschaft, maar Schweinsteiger is de grote bezieler van het Duitse succes in Oostenrijk en Zwitserland. De middenvelder van Bayern München verdeelt en heerst, vecht en strijdt, scoort en laat scoren. In de finale wil hij de revanche voor zijn rode kaart tegen Kroatië compleet maken.
 
  1. Tijd
 
De laatste triomf van de Duitsers dateert al van 1996. Veel te lang geleden naar Duitse normen. Sinds 1972 hebben onze oosterburen nooit langer moeten wachten op een Europese of wereldtitel. Tijd om daar verandering in te brengen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties