Milquet zegt 'non' tegen Brugs stadiondossier

Nico Wieme
| 0 reacties
Milquet zegt 'non' tegen Brugs stadiondossier
Foto: © SC

Met plezier brengen wij u onze wekelijkse, satirische kijk op de week. Vergeet vooral niet de pot met zout te gebruiken.

Germinal Beerschot gewipt
 
Ons Belgisch voetbal is nog maar eens met zijn neus op de feiten gedrukt. Germinal Beerschot is er tegen voetbalgrootheid Neftchi Baku niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de … Intertotobeker. Het is al ver gekomen. Onze clubs kunnen zelfs niet meer winnen tegen ploegjes uit pakweg Azerbeidzjan. Het Germinal Beerschotbestuur kon er niet om lachen en besloot als straf de helft van de spelersgroep in een lift van het hotel op te sluiten. De andere helft werd belast met het bevrijden van hun ploegmakkers. Eén voor één mochten ze een poging ondernemen om de lift met een kabel omhoog te trekken. Na een halfuur was de klus geklaard. Barbaarse praktijken, als u het ons vraagt.
 
Kleur België blauw-zwart
 
In een ultieme poging om de Vlaamse regering gunstig te stemmen doet het bestuur van Club Brugge een oproep aan al wie FCB een warm hart toedraagt om op vrijdag 18 juli ons Belgenlandje zoveel mogelijk met de blauw-zwarte kleuren van Club te tooien. Een nobel initiatief. Alleen speelt Club in de verkeerde kleuren. Het had blauw-oranje moeten zijn, verwijzend naar de kleuren van de partij van minister van Sport Bertje Anciaux en Vlaams minister-president Kris Peeters. Zou Joëlle Milquet ook deel uitmaken van de Taske Force die over het stadionproject in Brugge moet beslissen?
 
Eto’o
 
Wat een knaller: de Oezbeekse club PFC Kuruvchi kondigde deze week aan dat niemand minder dan Samuel Eto’o haar rangen zou versterken. Het nieuws werd door de Europese sportmedia op algemeen hoongelach onthaald. Maar wat bleek donderdag? Samuel Eto’o stapte met een opvallend witte hoed om 6u30 uit een vliegtuig op de luchthaven van de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. Vermoedelijk hadden zijn begeleiders hem wijsgemaakt dat ze in Engeland waren geland en dat er zou onderhandeld worden met Arsenal. Aangezien Eto’o toch het verschil niet kent tussen het Engels en het Oezbeeks, een soort Oost-Turks, liep de Kameroense spits er met open ogen in.
 
Toen de Barçaspits hoorde dat de ploeg hem nodig had voor de Champions League (de Aziatische versie wel te verstaan), had hij veel zin om onmiddellijk zijn handtekening te zetten. Zijn begeleiders van Barcelona raadden hem echter aan het voorstel eerst even rustig te bekijken. Terug in Europa ontdekte Eto’o welke flater de luchtvaartmaatschappij gemaakt had de dag voordien. Hij scheurde het contractvoorstel van Kuruvchi onmiddellijk in twee. De arme Oezbeken waren tot tranen toe bewogen bij het horen van dat nieuws.
 
Welles nietes (4)
 
The show must go on, meldden wij u vorige week al. En zo geschiedde. Bondscoach Jean-François De Sart durfde het zowaar om Vincent Kompany te selecteren voor de Olympische Spelen. Hamburg SV liet prompt weten dat daar geen sprake kon van zijn. Swa De Keersmaecker liet het hier niet bij en schakelde de Fifa in. De Wereldvoetbalbond vond ergens nog een faxtoestel waarmee een brief richting Duitsland werd verstuurd. Inhoud van de boodschap: alle spelers jonger dan 23 moeten verplicht aan hun federatie afgestaan worden voor de Olympische Spelen. Dat zal ze bij Hamburg worst wezen, braadworst dan nog wel. Zij hebben allang de Belgische Luc Misson (de advocaat achter het arrest Bosman) gecont(r)acteerd. Wedden dat de Fifa binnenkort een tweede fax verstuurd waarin zal staan dat de Wereldvoetbalbond de ploegen warm aanbeveelt om hun spelers af te staan, maar dat ze niet verplicht zijn?
 
FC Corpu Lent
 
Vergeet die graatmagere, naar anorexia neigende superfotomodellen! Dik zijn is weer de mode, zeker in voetballand. Wayne Rooney gezien toen die bij Manchester United de trainingen hervatte? Een echt wandelend vat bier. Als hij zo blijft ‘lopen’, dan rolt hij binnenkort de tegenstanders niet meer op, maar rollen zij hem het veld af.
 
En dan Ronaldinho. Die heeft bij zijn bijnaam ‘Tonaldinho’ echt niet gestolen. Onlangs stond de gevallen Braziliaanse ster op het veld voor een benefietmatch tegen de vrienden van teamgenoot Lionel Messi. Een interessante scène speelde zich af toen Tonaldinho zich klaarmaakte om een vrije trap te nemen. Eerst moest hij minutenlang met de handen in de heupen staan uithijgen, daarbij ostentatief zijn zes maanden oude foetus tonend, om daarna de bal gewoon in de handen van de keeper te trappen. Fraai werk! Trouwens, de Braziliaan heeft net een transfer naar AC Milan versierd. Goed bekeken van hem. Daar hebben ze ervaring met rondbuikige spelers, remember Tonaldo.
 
Hét nieuws over de heren-dikkerdjes kwam echter uit Ierland. Koploper Saint Patricks Athletic rolde zijn mascotte, Michael Keane (85 kilo voor 1m62) op de keien. De ontslagen middenvelder vecht zijn ontslag echter aan. Hij argumenteert dat hij geen enkele training gemist heeft. Ja, dat zal wel. Als ik geen enkele werkdag afwezig ben, maar ik steek geen klop uit, dan vlieg ik ook.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties