Legear: 'BATE is tweedeklasser'

Nico Wieme
| 0 reacties
Legear: 'BATE is tweedeklasser'
Foto: © SC

Jonathan Legear hoopt dat hij woensdag tegen BATE Borisov in de basis mag starten bij Anderlecht. Hoewel de flankspeler niet echt een hoge pet op heeft van de Wit-Russische tegenstander, waarschuwt hij wel voor onderschatting.

Woensdagavond speelt Anderlecht de heenmatch in de tweede voorronde van de Champions League thuis tegen BATE Borisov. Jonahan Legear hoopt op een basisstek. “Tegen Roda heb ik met een goede invalbeurt bewezen dat de trainer op mij kan rekenen”, aldus Legear in Het Laatste Nieuws.
 
De rechterflankspeler meent dat de Wit-Russische leidersploeg geen probleem mag vormen voor paars-wit. “Met wat ik van Borisov weet, is het een goede tweedeklasser van bij ons”, beweert Legear. “Dat betekent niet dat we het licht mogen opnemen, want in een oefenmatch tegen Hamme hadden we het ook niet gemakkelijk en ooit gingen we tegen tweedeklasser Geel uit de beker. Maar zij hebben niet de kwaliteiten die wij hebben.”
 
Legear zou liefst van al met een geruststellende voorsprong naar Wit-Rusland trekken. “3-0 zou een goede uitslag zijn om naar ginder te gaan. Ik heb al gezegd dat het daar nog zoals in de middeleeuwen is. Je moet maar eens naar de foto’s kijken die teammanager José Garcia ginder genomen heeft.”
 
Bang om de tegenstander extra te motiveren met dergelijke taal, is Legear niet. “Het is niet mijn bedoeling om hen op te jutten. Het is nu eenmaal zo dat sommige landen minder modern en minder ontwikkeld zijn dan andere.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties