Club wint eigen Brugse Metten

Anthony Van der Planken
| 67 reacties

Club Brugge heeft zijn jaarlijkse galawedstrijd winnend afgesloten. Blauw-zwart klopte het Franse Lille met 4-1.

Lille, dat met zijn B-elftal naar Brugge was afgezakt, kwam nochtans al vroeg op voorsprong. Club Brugge liet het hoofd echter niet hangen. Het creëerde enkele mooie kansen en kwam op slag van rust verdiend op gelijke hoogte via Philippe Clement. Ondertussen stond Lille wel al met z'n tienen.

Na de rust duwde Club het gaspedaal verder in. Dat resulteerde in de 2-1 van Ivan Leko, die een penalty perfect omzette. Bij die fase kreeg Lille trouwens een tweede keer rood.

In het laatste kwartier diepte Club de score verder uit. Wesley Sonck en Joseph Akpala -wellicht Clubs nieuwe spitsenkoppel- namen elk een doelpunt voor hun rekening.