Gladbach en Dortmund door in Duitse beker

Philippe Crols
| 1 reacties

De competitie in Duitsland begint volgende week pas, maar sinds kort wordt er voor die start ook al gevoetbald in de beker. Nieuwkomer Borussia Mönchengladbach haalde zaterdag zwaar uit. Dortmund won ook, maar dat was iets minder overtuigend.

Gladbach schiet acht maal raak

Borussia Mönchengladbach zal komend seizoen na een jaartje afwezigheid opnieuw in de eerste Bundesliga uitkomen. Tegen Fichte Bielefeld, een amateurclub, scoorde het alvast vlotjes. De eerstklasser speelde in de eerste helft de thuisploeg in de vernieling. Doelpunten van Marin (3x), Colautti (2x), Rosler en Brouwers zorgden voor een duidelijke 0-7 ruststand. Na de pauze scoorde Brouwers dan nog zijn tweede van de middag. Onen kon de eer redden voor de thuisploeg.

Hajnal scoort voor nieuwe werkgever
Borussia Dortmund nam het zaterdag op tegen vierdeklasser RW Essen. De eersteklasser opende via ex-STVV'er Tamas Hajnal de score na een kwartier spelen. Lang duurde de vreugde niet, want Lorenz maakte bijna meteen gelijk. Dortmund nam in de tweede helft afstand. Na een uur spelen zette Kringe zijn team opnieuw op voorsprong en tien minuten later besliste Valdez de partij. Sadrijaj kreeg voor Dortmund nog wel een rode kaart, maar de kwalificatie kwam niet meer in gevaar.