Sonck scoort vijf keer

Ondanks dat de competitiewedstrijd tussen de A-kernen van KV Mechelen en Club Brugge werd uitgesteld, ging de wedstrijd tussen de B-kernen wel door. Club haalde het daarin met maar liefst 7-0 met Wesley Sonck als uitblinker.

Sonck, die niet mee afreisde naar Turkije omdat zijn vrouw hoogzwanger is, had amper tien minuten nodig om een zuivere hattrick op het scorebord te zetten, waarvan zijn eerste doelpunt een penalty was. Tussen de 22ste en de 29ste minuut scoorde de aanvaller nog twee keer, terwijl Sven De Rechter daartussen voor de 5-0 aantekende. In de tweede helft werd er enkel gescoord door Michiel Jonckheere, al raakte Sonck wel nog eens de lat. Ook de prestatie van Jens Dijck mag in de verf gezet worden. De 18-jarige aanvaller zorgde bij de zes velddoelpunten voor maar liefst vijf assists. (AN)