Britse pers lyrisch over 'classy' Standard

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Britse pers lyrisch over 'classy' Standard

Standard mag trots terugblikken op haar prestaties tegen Europese grootmacht Liverpool. De Rouches gingen op Anfield Road pas in de verlengingen onderuit, maar hebben wel de harten van de Britse voetballiefhebbers veroverd.

Een greep uit de lyrische bewoordingen van de Britse pers:
 
 
Standard Luik was superieur, zonder angst en niet onder de indruk van de omstandigheden. Zonder José Manuel Reina, die in Luik al een strafschop had gered en opnieuw superbe was, was een nederlaag onafwendbaar geweest.
 
The Times
 
 
Reina was twee weken geleden de held van Liverpool, nadat hij een strafschop van Dante had gestopt. Gisterenavond pareerde hij kans na kans en frustreerde hij de de ‘classy’ Belgische kampioenen.
 
Dieumerci Mbokani (foto) had een leger van scouts in de tribune die zijn naam fanatiek in hun notieboekjes kribbelden.
 
Luik haalde in de laatste minuut van de reguliere tijd de zege bijna binnen – en weinigen zouden kunnen weerleggen dat ze over de twee wedstrijden de betere ploeg waren. Igor De Camargo kopte de voorzet van Marcos Camozzato net naast.
 
Daily Mirror
 
 
Deze wedstrijd onderstreept de argumenten van UEFA-voorzitter Michel Platini die vindt dat de Champions League meer is dan de zichzelf vereeuwigende oligarchie van grote Europese clubs. Als Luik ver boven de ‘Standard’ presteerde, dan was Liverpool een ordinaire ploeg.
 
Fysiek doen de Belgische kampioenen – met hun grote en sterke voetballers – denken aan Bluto, de brutale opponent van Popeye. Technisch was Standard de evenknie van Liverpool.
 
The Telegraph
 
 
De Belgen waren veel beter dan we vooraf hadden ingeschat. Ze brachten het betere veldspel op de grasmat.
 
Standard bulkt van de sterke voetballers, die niet twijfelen om hun stevige lichaam te gebruiken.
 
De euforie was verstrengeld in opluchting dat Liverpool de kans krijgt om zich te verbeteren in de groepsfase. Ze moeten niet rekenen op het geluk dat hen voorbij Standard hielp.
 
The Guardian
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties