Philippe Crols

In de Antwerpse vierde provinciale is de competitie woensdagavond begonnen. Wij geven u een overzicht van wat er gisteren allemaal gebeurd is. Vanaf komende week woensdag brengen we ook het nieuws van de andere Antwerpse provincialers op VK.

Vierde provinciale A:

Borsbeek:

-De eerste wedstrijd van het seizoen werd in eigen huis met 1-3 verloren van Boechout. Pontzeele maakte het doelpunt voor de thuisploeg in deze derbywedstrijd.

SK Donk:

-De club uit Ekeren beet in het zand tegen Olympic Deurne. Het werd 1-3. Samoy had zijn team nochtans op voorsprong gezet na een halfuur.

Heibos:

-De topschutter van vorig seizoen, Nicky Verboven, schoot op speeldag een al met scherp. Hij trof vijf maal raak tegen Jong Merksem en bezorgde zijn team zo een 5-0-overwinning. Alle vijf de doelpunten vielen in de tweede periode.

SK Putte:

-SK Putte veegde op speeldag één de vloer aan met Antuerpia. Het werd maar liefst 10-0. Carchiolo trof vier maal raak. Van Zeeland (3x), Vandewalle, Turneer en De Boeck scoorden ook.

Luchtbalboys:

-Het gedegradeerde Luchtbalboys had allicht op een betere start gehoopt. In eigen huis ging het met 0-2 ten onder tegen Excelsior Essen. De thuisploeg mocht zeker in de eerste helft aanspraak maken op meer, maar benutte de kansen niet.

Burcht:

-Geen goede start voor Burcht. Het verloor in eigen huis van Mortsel. Via Bressinck was het wel op voorsprong gekomen. Slootmans kon diep in de blessuretijd nog voor de 2-3 zorgen.

Turk Sport:

-Turk Sport kon de punten thuishouden tegen VE Stabroek. Het kwam twee maal op achterstand, maar CetinJanssen konden telkens gelijkmaken. Bekar scoorde net voor tijd de 3-2. en

Berendrecht:

-Berendrecht startte aan het seizoen met een 2-0-zege tegen Olympic Essen. Van Langendonck maakte op het uur de openingsgoal en wat later verdubbelde De Mey de score. De spits werd later nog wel uitgesloten.

Boechout:

-Het team van Boechout begon met een zege in de derby tegen Borsbeek. Nyssen (2x) en Van Sanden maakten de doelpunten en zorgden voor een 1-3-zege.

Olympic:

-Dankzij de doelpunten van de gebroeders Pouwels werd er een 1-3-zege geboekt tegen Donk.

Jong Merksem:

-Jong Merksem hield een helft stand in Heibos, maar in de tweede periode scoorde Verboven vijf maal. Eindstand: 5-0.

Antuerpia:

-Antuerpia kreeg een pak rammel tegen Putte: 10-0.

Ex. Essen:

-Jongeling Aarssen scoorde op bezoek bij Luchtbalboys twee maal. Dat volstond voor een 0-2-zege.

Mortsel:

-Mortsel kwam in Burcht op achterstand, maar dankzij Van den Bossche, Van den Kinschot en  Janssens werd er nog met 2-3 gewonnen.

VE Stabroek:

-VES gaf tegen Turk Sport twee maal een voorsprong uit handen. Goals van de bijna 40-jarige Peter Van Paemele en Goukens leverden geen punt op.

Ol. Essen:

-Essen begon het seizoen met een 2-0-nederlaag te Berendrecht.

Vierde provinciale B:

Heindonk:

-Heindonk won met 3-0 van Apollo Nielse. Vluymans (2x) en Goossens scoorden.

Ox. Hemiksem:

-Dankzij een doelpunt in de slotminuten van Geerts werd Peulis in bedwing gehouden: 1-1.

Emblem:

-Emblem veroverde al meteen een punt op speeldag één. Simons opende tien minuten voor tijd de score. Helemaal op het einde maakte Puurs nog gelijk.

Leest:

-Leest zegevierde op bezoek bij Kessel met 0-1.

Rijmenam:

-Rijmenam kwam tegen Hingene op achterstand, maar won nog dankzij doelpunten van Zakaria en Jeroen Troch. Die laatste scoorde op aangeven van zijn broer, Pieter Troch. Er vielen acht gele kaarten, zeven daarvan waren voor de bezoekers.

Rumst:

-Rumst keek tegen Bevel snel tegen een 0-2-achterstand aan. Verstraeten en Umans brachten de thuisploeg nog terug tot 2-2, maar Beven won uiteindelijk met 2-3.

Apollo Nielse:

-Er werd op de eerste speeldag met 3-0 verloren in Heindonk.

Elzestraat:

-De eerste competitiewedstrijd ging met 1-2 verloren tegen SK Berlaar.

Peulis:

-Peulis kwam al na twee minuten op voorsprong in Hemiksem na een strafschopdoelpunt van Rombauts. Helemaal op het einde moesten de bezoekers evenwel nog een tegengoal toestaan.

Blaasveld:

-Blaasveld startte aan de competitie met een 0-2-zege te St Amands.

Puurs:

-Puurs kon op bezoek bij Emblem in de slotfase nog een punt redden dankzij Vissers.

Hingene:

-Via Brondeel kwam Hingene op voorsprong in Rijmenam, maar er werd uiteindelijk nog met 2-1 verloren.

Bevel:

-Er werd op de eerste speeldag met 2-3 gewonnen te Rumst. Van Brandt (2x) en Vermeiren maakten de goals.