Jeurissen wil geen heksenjacht op de refs

Mathias Dumarey
| 21 reacties
Jeurissen wil geen heksenjacht op de refs

Er was het afgelopen weekend veel kritiek op de scheidsrechters. Robert Jeurissen, de baas van de Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC) wil niet dat er een heksenjacht georganiseerd wordt op zijn manschappen.

Vorig weekend vielen er maar liefst 52 gele en 8 rode kaarten te noteren. Dat is veel in vergelijking met andere speeldagen. Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen is het niet eens met de kritiek dat de refs te streng waren. "Ik heb net de indruk dat ze zich goed aan de instructies hebben gehouden", zegt de Limburger in de krant Het Laatste Nieuws.

"Ik blijf er op hameren dat ze het reglement strikt moeten toepassen. Een brutale actie of een tackle die de fysieke integriteit van een speler in het gevaar brengt, moet bestraft worden met de rode kaart. Een scheidsrechter moet niet eerst dokter gaan spelen en kijken of een speler zijn been gebroken heeft vooraleer een kaart te trekken", gaat Jeurissen verder.

"Het kan niet meer dat er 'met de mantel der liefde' gefloten wordt. Als we dat in België zouden doen, zouden de spelers in Europa tegen de lamp lopen", aldus Jeurissen die ook de verdediging van zijn gouwgenoot Serge Gumienny op zich neemt. "Hij heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Twee, of drie duels die aangevochten worden... is dat een reden om onmiddellijk aan zijn capaciteiten te twijfelen? Neen, een heksenjacht is niet nodig", besluit Jeurissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties