Ref gaat KO in Polen

Luc Goderis

In Polen werd het duel tussen Katowice en Jastrzebie vandaag stilgelegd nadat de scheidsrechter aan het hoofd geraakt werd door een projectiel. De arme man verloor daarop het bewustzijn.

Poolse voetbalsupporters hebben al geen te beste naam in de rest van Europa en vandaag hebben ze dit nogmaals bewezen.  Het competitieduel in de Poolse tweede klasse tussen Katowice en Jastrzebie is zondag stilgelegd nadat scheidsrechter Mariusz Zlotek aan het hoofd geraakt werd door een projectiel.  Het voorwerp werd vanuit het publiek op het veld gegooid.

Volgens de publieke tv-omroep verloor de scheidsrechter bij dit incident het bewustzijn.  De wedstrijd werd daarop onmiddellijk stilgelegd.  De politie arresteerde wat later nog drie supporters die het veld poogden op te lopen.

KS Katowice stond in de 51ste minuut op een 1-0 voorsprong nadat Lukasz Janoszka al na elf minuten de score had geopend.  Katowice kan nu echter fluiten naar de eventuele drie punten want inmiddels werd al beslist dat GKS Jastrzebie de wedstrijd wint met 0-3.