Club heeft positief gevoel na inzage plan-MER

Nico Wieme
| 4 reacties
Club heeft positief gevoel na inzage plan-MER
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge kon woensdag de finale versie van het plan-MER voor de bouw van een nieuw stadion in Loppem inkijken. Blauw-zwart houdt een positief gevoel over na het lezen van de opmerkingen en wil meehelpen om de heikele punten weg te werken.

Het is een tijdje windstil geweest rond het nieuwe stadion van Club Brugge. Woensdag mocht het Clubbestuur de finale versie van het plan-MER inzien. “Club Brugge K.V. erkent dat in dit definitieve plan-MER een aantal negatieve effecten geschetst worden voor het milieu”, meldt de Clubwebsite.
 
Het Brugse bestuur laat echter weten dat dit eveneens geldt voor de andere mogelijke locaties. “In ieder geval is Club Brugge K.V. bereid om, op de locatie Oostkampse Baan te Loppem, alle mogelijke en noodzakelijke flankerende maatregelen te treffen om deze negatieve effecten op het milieu tot een minimum te beperken.”
 
Club wijst erop dat het plan-MER slechts één van de vele aspecten is, waarmee de Vlaamse regering rekening dient te houden bij een definitieve beslissing over de locatie. “Ook andere uiterst belangrijke elementen, zoals haalbaarheid, financiering, mobiliteit, bereikbaarheid voor de supporters en parkeermogelijkheden, zal de Vlaamse regering meenemen in haar eindbeslissing.”
 
Club Brugge heeft er alle vertrouwen in dat de Vlaamse regering snel haar verantwoordelijkheid zal opnemen en in dit dossier een gemotiveerde eindbeslissing zal treffen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties