Fans Charleroi en Club eren samen Sterchele

Nico Wieme
| 4 reacties
Fans Charleroi en Club eren samen Sterchele

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagavond neemt Charleroi het in eigen huis op tegen Club Brugge. Voor beide teams wordt het een emotionele avond na het overlijden van hun ex-spits François Sterchele.

Charleroi tegen Club Brugge is meer dan de wedstrijd van Jacky Mathijssen, Laurent Ciman en Joseph Akpala tegen hun ex-team. Voor beide supportersclans heeft deze partij een emotionele waarde door het overlijden van François Sterchele.

Sterchele speelde in het seizoen 2005-2006 voor de Karolo's. Daarna trok de betreurde aanvaller naar Germinal Beerschot om vorig seizoen het shirt van Club Brugge aan te trekken. Op 8 mei 2008 liet de aanvaller het leven in een auto-ongeval.

De supporters van Club Brugge hebben de traditie om tijdens iedere wedstrijd in de 23ste minuut een eerbetoon te brengen aan hun overleden speler. De Charleroifans zullen zich zondag voor de gelegenheid bij dat eerbetoon aansluiten. De voorzitter van hun supportersfederatie zal daartoe voor de wedstrijd een oproep lanceren van op het terrein.
 
"We beseffen zelf heel goed hoe belangrijk het is dat ons eerbetoon gerespecteerd wordt", laat Blue Army weten op haar website. "We zijn er dan ook van overtuigd dat beide supportersgroepen tijdens de ganse match op een respectvolle manier tegenover elkaar zullen staan. Want zoals Cois zelf graag aanhaalde: 'Nous sommes tous les mêmes, et ça j'aime bien'."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties