Antwerpen moet de rol lossen

Steurbaut Kersten

Antwerpen heeft opnieuw puntenverlies geleden en moet Morlanwelz laten gaan. Antwerpen verloor met 5-4 op het veld van Houthalen/Genk. Morlanwelz kende geen problemen met Beringen. Het werd 2-10.

Charleroi kwam niet in actie in de nationale competitie. De landskampioen speelt zaterdag zijn beslissende wedstrijd in groep B van het Elitetornooi UEFA Cup tegen het Kazachse Almaty.

In het klassement heeft Morlanwelz twee punten voorsprong op Antwerpen, dat nog een wedstrijd meer gespeeld heeft. Charleroi volgt al op vijf punten, maar heeft dan weer een wedstrijd te goed.

CHÂTELINEAU – HASSELT 3-5 (1-2)

Ook met de Braziliaan Braga als coach naast de lijnen slaagde Châtelineau er niet in de negatieve spiraal te doorbreken. Er waren deze keer wel verzachtende omstandigheden want de broers Laarissi, Aabbassi en Boumediane waren niet beschikbaar. Van de andere kant moet gezegd dat de Hasseltse goalie Gert Pans de terugkeer voorkwam terwijl zijn flaterende overbuur Bensalah tijdens de rust vervangen werd door Deswijsen. Het liep lekker voor de bezoekers (zonder de geelgeschorste Zouggaghi) die langs het duo Willems - Papanicolaou scoorden. Toch moest Pans alles uit de kast halen en scoorde Belmhani aan de overkant pas acht seconden voor tijd de beslissende 3-5.

DOELPUNTEN: 5’ Papanicolaou (0-1), 10’ Aliouat (1-1), 11’ Belmhani (1-2), 12’ Willems (1-3), 12’ Papanicolaou (1-4), 28’ Errahmouni (2-4), 38’ Carpentier (3-4) en 40’ Belmhani (3-5).

Konaktex BERINGEN – MORLANWELZ 2-10 (0-6)

Het contrast tussen een heel goed georganiseerd Morlanwelz en het op enkele individuen gestoelde Konaktex was schrijnend. De bezoekers lieten Vanenburg en co. in balbezit rustig hun veinzerij opvoeren en sloegen opnieuw zelf in balbezit collectief hard toe. Zo was na tien minuten voor de thuisploeg voor 700 kijkers bij 0-4 de situatie reeds uitzichtloos. Het bleef er niet bij want nog voor de rust werd het 0-6. Pas toen al de 0-9 op het scorebord prijkte, loste Morlanwelz zijn greep en kon Konaktex nog tweemaal tegen scoren. De dubbele cijfers kwamen er 23 seconden voor tijd toch nog.

DOELPUNTEN: 3’ Falasque (0-1), 7’ Dendane (0-2), 7’ Neukermans (0-3), 10’ Carello (0-4), 12’ Carello (0-5), 17’ Neukermans (0-6), 29’ Neukermans (0-7), 30’ Dendane (0-8), 35’ Falasque (0-9), 38’ Boukhari (1-9), 39’ Pinto (2-9) en 40’ Falasque (2-10).

HOUTHALEN/GENK – ANTWERPEN 5-4 (2-2)

Een zielloos Antwerpen - zonder de afgezonderde Bachar, Achabar (geschorst) en I. El Haoual (ziek) maar met Sababti kreeg in Houthalen les in vitaliteit en geconcentreerd voetballen “als ploeg.” Zij wekten niettemin geruime tijd de indruk het vertoon met enkele solonummertjes naar hun hand te zetten. Zeker toen Harram midden de tweede helft de stand op 2-4 bracht. Tot El Allouchi op strafschop de thuisploeg een laatste stimulans bezorgde. De jonge Omar Bennassar – voor rusten al één van de meest opvallende figuren - maakte seconden nadien twee pareltjes van doelpunten en trakteerde het aangeslagen Antwerpen op de niet meer af te wenden eerste nederlaag van het seizoen.

DOELPUNTEN: 10’ Chaibai (0-1), 11’ Bennassar (1-1), 13’ Rossi (2-1), 19’ Salhi (2-2), 23’ Harram (2-3), 29’ Harram (3-3), 33’ pen. El Allouchi (3-4), 35’ Bennassar (4-4) en 36’ Bennassar (5-4).

EDEGEM – SERAING 5-0 (1-0)

Na winst op de eerste twee speeldagen (bij Brussel en tegen Lommel) bakte Edegem er maar weinig van want enkel tegen Beringen en in Châtelineau werd nog één punt geoogst. Zes op 24 was beneden alle waardigheid. Dit aangeslagen RSD was gisteren eindelijk weer eens aan het feest. Met veel verve gebeurde dat niet. De afwerking blijft immers het tere punt. Na de 1-0 ook al na een vrijschop, leverde een strafschop de 2-0 op. Na de 3-0 ging een inspiratieloos Seraing met een vliegende doelman dreigen maar dat had een averechts effect.

DOELPUNTEN: 12’ Ajouaou (1-0), 30’ pen. El Haoual (2-0), 34’ Abdouni (3-0), 35’ El Moussaoui (4-0) en 39’ Roose (5-0).

PUURS – Pic. BRUSSEL 4-4 (0-2)

De schaarse hoogtepunten in een saaie eerste helft waren de twee doelpunten van de Brusselaars terwijl Klein Brabant twee tienmeters onbenut liet. De match leek al gauw beslist toen het kort na de pauze 0-3 werd. De 1-3 lanceerde Puurs maar verder dan 3-3 geraakte het niet. Picardie nam terug voorsprong maar liet de zege ontglippen omdat het met twee tienmeters niets kon. Met een afstandsschot kon Dave Peeters kort voor tijd toch nog voor het eerste Puurs puntje tekenen.

DOELPUNTEN: Meloul (0-1), Laouzi (0-2), El Hadji (0-3), Bousbaa (1-3), De Pauw (2-3), Peeters (3-3), Safa (3-4) en Peeters (4-4).

Sahin HASSELT – MALLE 6-7 ()

Na zeventien minuten zag het er goed uit voor Sahin dat toen met 4-1 leidde. De thuisploeg had toen de 0-1 al helemaal in de vergeethoek gespeeld. Onder impuls van uitblinker Toukouki zette Malle nog voor de pauze enigszins de situatie recht. “Moes” had een voet in vrijwel alle bezoekende acties en doelpunten. Hij nam er zelf drie voor zijn rekening en maakte één minuut voor tijd trouwens de winninggoal. Wel nadat de wedstrijdleiders bij 6-6 onbewogen bleven bij een elleboogslag aan Semir Duric waaraan hij - na transport naar de spoed – een zware verstuiking van nek en kaak over houdt. Zijn ploeg de 5de verliesmatch met één doelpunt verschil.

DOELPUNTEN: 7’ Naalden (0-1), 13’ Nicaise (1-1), 15’ 10m. Özcan (2-1), 15’ S. Duric (3-1), 17’ Skeric (4-1), 17’ Gessner (4-2), 20’ A. Duric (5-2), 20’ Toukouki (5-3), 24’ Toukouki (5-4), 30’ Aktepe (5-5), 32’ Verschueren (5-6), 35( Nicaise (6-6) en 39’ Toukouki (6-7).