Ciman: 'Voel me weer super'

Nico Wieme
| 8 reacties
Ciman: 'Voel me weer super'
Foto: © SC

Laurent Ciman maakte de voorbije weken kennis met de bank. De Clubverdediger ging enkele keren zwaar in de fout en om aan de mediadruk te ontsnappen werd hij door Jacky Mathijssen even op non-actief gezet. Ciman voelt zich nu weer klaar voor de strijd.

Het was geen prettig seizoensbegin voor Laurent Ciman. In augustus zat de verdediger van Club Brugge in China voor de Olympische Spelen, maar kwam daar op enkele minuten na niet in actie, daarna moest hij er onmiddellijk staan als nieuwe rechtsachter van Club. Ook dat verliep niet zoals gewenst. Tegen AA Gent eind oktober zag Ciman alle kleuren van de regenboog, wat hem op heel wat hoongelach kwam te staan in de media.
 
Modder
Ciman is naar eigen zeggen dat dipje te boven gekomen. “Ik heb in die periode veel modder over me heen gekregen”, aldus de rechtsachter in Het Laatste Nieuws. “Dagelijks stond ik op een negatieve manier in de krant. Er werd brandhout van me gemaakt. Mijn quoteringen deden me net niet in de grond zakken van schaamte.”
 
Uit de spotlights
De rechtsachter die overkwam van Charleroi bedankt zijn coach Jacky Mathijssen omdat hij hem in bescherming heeft genomen. “We hebben de situatie besproken en ik heb zijn voorstel om voor enige tijd uit de schijnwerpers te verdwijnen, meteen aanvaard. Ik beweer niet dat de kritiek helemaal onterecht was, maar ik heb wel moeten vaststellen dat sommige media er alles aan deden om me te kraken.”
 
Steun
Die donkere periode is volgens Ciman definitief voorbij. “Ik voel me al een tiental dagen echt super. Ik heb hieruit veel vertrouwen geput. Na Gent heb ik mezelf in vraag gesteld. Door de steun van de trainer en de ploegmaats ben ik er weer volledig bovenop. Als de trainer me nodig heeft, kan hij op me rekenen. Mijn jaarlijkse dip is achter de rug. Ik zal hier sterker uitkomen”, eindigt de ex-belofte-international.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties