Anderlecht zonder problemen voorbij Tubeke

Dirk Pieters
| 31 reacties

Anderlecht kende zaterdagavond geen probleem met neo-eersteklasser Tubeke. De ploeg van trainer Ariël Jacobs won met 5-1. Toch was het vooral scheidsrechter Gumienny die zich wou tonen door enkele opmerkelijke beslissingen.

De thuisploeg begon zeer goed en drukte Tubeke meteen met de rug tegen het doel. Gillet kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar schoot zo'n twee meter naast. Ook de bezoekers staken de neus aan het venster, Perbet kopte maar net naast het doel. Na twintig minuten begon Anderlecht pas echt te drukken. Een vrije trap van Biglia bleef hangen en Frutos was er als de kippen bij om de 1-0 op het bord te trappen.

Amper vier minuten later was het al 2-0. Boussoufa knalde een vrije trap heerlijk voorbij Ardouin. En nog was het niet gedaan want nog voor het half uur stond het 3-0. Gillet aarzelde niet en knalde zijn zesde van het seizoen tegen de netten. Vlak voor de rust nog een opmerkelijk moment. Anderecht kreeg een strafschop en Frutos trapte die mooi binnen: 4-0 dacht iedereen, enkel Gumienny dacht daar anders over. De scheidsrechter keurde de penalty af en gaf Tubeke een vrije trap omdat Legear te vroeg was vertrokken. Bij Polak sloegen de stoppen door, hij kreeg slechts geel voor een aanslag op Vandelannoite. Het bleef uiteindelijk 3-0.

Ook na de pauze bleven de doelputen komen. Polak zorgde vijf minuten na de koffie voor de 4-0. De middenvelder nam de bal in één tijd op de slof en schoot via het been van Paternotte de bal tegen de netten. Tubeke bleef op zoek gaan naar een doelpunt. Het was Perbet, wie anders, die misschien wel het mooiste doelpunt van de avond maakte. De topschutter schoot de bal mooi over Schollen in doel: 4-1. Amper één minuut na het doelpunt van de Tubeke-spits zorgde Legear al voor de 5-1. Hij schoot een voorzet van de Argentijn Frutos simpel binnen. Na de 5-1 viel de wedstrijd wat stil en gebeurde er niet al te veel meer.

Anderlecht wordt zo voorlopig leider in het klassement. Paars-wit telt één punt meer dan Club Brugge, dat morgen nog speelt op het veld van Lokeren. (AN)