Siquet: "We hadden het vertrouwen niet"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Siquet: "We hadden het vertrouwen niet"

Charleroi leed tegen KV Mechelen zijn tweede nederlaag op rij en dus zijn het moeilijke dagen voor Thierry Siquet. De trainer van Charleroi zag te weinig vertrouwen bij zijn team.

KV Mechelen toonde zich simpelweg scherper dan Charleroi, daar was ook Thierry Siquet het mee eens. "Het is juist dat Mechelen agressiever was, in de goede zin van het woord. Het doelpunt had ons misschien een beetje vertrouwen gegeven, maar spijtig genoeg heeft het niet lang geduurd."

Vertrouwen, het hoge woord was gevallen. "De inzet is er. Maar in het hedendaagse voetbal is het belangrijk om met vertrouwen te spelen. We hebben echter al enkele wedstrijden verloren om verschillende redenen. Dat geeft dat we vandaag een heel moeilijke wedstrijd kenden" aldus Siquet. Een paar goede prestaties tegen topclubs leken Charleroi dit seizoen nochtans te lanceren. Nu is er toch weer sprake van een terugval. "Het is een bepaalde periode goed gegaan. We zijn gaan winnen bij Standard en pakten een punt tegen Club Brugge. Het is bizar dat we daarna minder goed presteerden, maar het is zo. We kunnen enkel blijven werken. De laatste prestaties waren inderdaad niet goed. Vooral in Waregem liep het niet naar behoren. We hadden gehoopt vandaag een reactie te laten zien. De inzet was er wel, maar we hadden niet het vertrouwen dat het verschil maakt in zo'n momenten."

Volgende week wacht er Charleroi ook weer een moeilijke wedstrijd in Genk. Bovendien moeten enkele spelers van Charleroi die wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. "We moeten ook niet te pessimistisch zijn. Vandenbroeck pakte op het einde zijn derde geel en ook Sbai is geschorst. We zullen hiervoor oplossingen proberen te vinden" besloot Siquet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties