Rossini helpt KV aan de zege

Steurbaut Kersten
| 87 reacties
Rossini helpt KV aan de zege
Foto: © SC

KV Mechelen kan terug wat vrijer ademen. Het scoorde een belangrijke driepunter in het degradatieduel met Germinal Beerschot. Giuseppe Rossini besliste de wedstrijd.

Malinwa begon aan de Antwerpse derby zonder het duo Nong-Vleminckx, het aanvalspaar dat in de terugronde van vorig seizoen de bezoekende verdedigers deed bibberen. Nong is al langer buiten strijd, de geschorste Vleminckx nam plaats tussen de supporters. Het tweetal werd vervangen door Joachim Mununga en Giuseppe Rossini.
 
Mununga toonde de voorbije weken al zijn kwaliteiten. Vrijdagavond was het de beurt aan Rossini. De in Bari geboren Belgische aanvaller stond pas voor de derde keer aan de aftrap, maar sleepte KV Mechelen met een assist en een kopbaldoelpunt naar de drie punten.
 
Een gevleide zege voor KV Mechelen dat in de eerste helft het spel aan Germinal Beerschot moest laten. Paars-wit had veldoverwicht, maar creëerde te weinig kansen. Didier Dheedene en Martijn Monteyne bedreigden Olivier Renard met enkele afstandsschoten, maar de Mechelse goalie pareerde tweemaal knap. Aan de overkant zette Silvio Proto zich in de kijker met een knappe zweefduik op een kopbal van Mununga.
 
De tweede helft startte furieus. Rossini kopte een inworp van Persoons al snel door tot bij Mununga, die knap wegdraaide van Kris De Wree en het leer onder Proto in doel duwde. Justice Wamfor schoot de bezoekers al snel op gelijke hoogte na een knappe actie van de overigens bijna onzichtbare Sanharib Malki, maar Rossini toonde opnieuw zijn heerschappij in de lucht. Hij won een kopduel van De Wree en knikte de 2-1 in doel.
 
Germinal Beerschot probeerde nog wel, maar vond weinig openingen in de Mechelse organisatie. Kevin Vandenbergh mikte de beste kans aan de verkeerde kant van de paal. Iddi kreeg nog rood voor een vuile tackle, maar ook de man-meer-situatie bracht voor Germinal Beerschot geen zoden meer aan de dijk. KV Mechelen klimt naar boven, terwijl Germinal Beerschot een week na de overwinning tegen Moeskroen al terug kennis maakt met de nederlaag. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties