Genk wint laat, Westerlo en Gent laten punten

Anthony Van der Planken
| 3 reacties

Racing Genk heeft zaterdagavond de drie punten thuis gehouden tegen Charleroi. De Limburgers hadden daarvoor wel een late treffer nodig. AA Gent en Westerlo lieten wél punten liggen.

Een matig Racing Genk had het heel moeilijk met een goed georganiseerd Charleroi, maar kon pas vijf minuten voor tijd nieuw puntenverlies in eigen huis vermijden. Het was invaller Jelle Vossen die voor de verlossing zorgde.

Genk laat zo Westerlo achter zich, want de troepen van Jan Ceulemans leden hun eerste thuisnederlaag van het seizoen. Westerlo kwam wel nog op voorsprong via Farsi, maar doelpunten van De Sutter en Iachtchouk bezorgden Cercle Brugge alsnog de zege.

AA Gent geraakt maar niet uit het slop. De Buffalo's lieten opnieuw twee dure punten liggen in eigen huis. Kortrijk kwam al vroeg in de wedstrijd 0-1 voor dankzij een doelpunt van Kouyaté, gelukkig voor Gent kon Ruiz snel gelijk maken, maar daar bleef het ook bij.

Onderin deed Tubeke een uitstekende zaak. De neo-eersteklasser klopte Bergen met 2-1. Perbet miste al vroeg in de wedstrijd een penalty na een rode kaart voor Buyssens, maar in de tweede helft klaarde Tubeke alsnog de klus via doelpunten van Karaca en Dufer. Onderweg scoorde Jarju nog tegen.

Dender en Lokeren hielden het bij een 1-1 gelijkspel. Overmeire (0-1) en Sylla (1-1) scoorden al vroeg in de wedstrijd, meer zat er niet in.

Zulte Waregem ten slotte smeerde Moeskroen zijn tweede nederlaag op rij aan. Moeskroen kwam nog wel op voorspong dankzij een doelpunt van Custovic, maar twee treffers van Roelandts zorgden voor een zege van de thuisploeg.