Bölöni: 'Clubfans zijn slecht opgevoed'

Nico Wieme
| 44 reacties
Bölöni: 'Clubfans zijn slecht opgevoed'
Foto: © SC

Laszlo Bölöni hekelde na afloop van Club Brugge-Standard de vijandige sfeer in het Jan Breydelstadion. De coach van de Rouches ziet de oorzaak in een gebrek aan opvoeding.

Er hing een verhitte sfeer tijdens de topper tussen Club Brugge en Standard, niet alleen op het veld, maar ook in de tribunes. Dat was Laszlo Bölöni opgevallen. In die context probeerde de Roemeen de smerige overtreding van Wesley Sonck op Marcos te verklaren.
 
“Eigenlijk is Sonck het slachtoffer van een verwerpelijk klimaat dat in zijn professionele leefwereld wordt gecultiveerd. Een klimaat van vijandigheid waarbij het accent niet ligt op de liefde voor de eigen ploeg, maar bij de haat voor de tegenstander. Dat bedoelde ik toen ik gisteren zei dat ze in Engeland lessen trokken uit het Heizeldrama, maar in België niet”, lichtte Bölöni op zijn persbabbel toe.
 
“Toen ik ruim twintig jaar geleden in België arriveerde, heerste er bij Club een totaal andere sfeer. Positief verhit, zoals op Sclessin. Heeft het te maken met het politieke klimaat dat – in vergelijking met toen – klievender is geworden? Dat kan, maar dat geldt niet als excuus. Supporters zijn zoals je ze opvoedt”, sneerde de Roemeen richting Brugge. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties