Kanaries knopen terug aan met winst

Mario Lelievre
| 1 reacties

STVV start tegen OHL, na vier gelijke spelen op rij, weerom niet al te best maar herpakt zich volledig na de rust. Ook de slechte staat van het veld zorgde ervoor dat er van een aangename pot voetbal geen spraken kon zijn op Staaien.

Het duurde bijna tien minuten eer er zich op Staaien een eerste klein kansje voordeed, voor de rest was het vooral aanpassen aan het gladde veld. De eerste grote gebeurtenis komt er pas als Vincent Euvrard al na twintig minuten naar de kant moet, in zijn plaats komt Issame Charai. Door het uitvallen van Euvrard schuift Peter Delorge een lijn naar achter en komt Giel Deferm centraal op het middenveld terecht, beide heren zullen het doorheen de wedstrijd voortreffelijk doen op hun nieuwe positie. Deferm knalt al meteen vanuit de tweede lijn maar net over doel. Halverwege de eerste helft komen er pas de eerste echte kansen voor de bezoekers met Frederik Vanderbiest die van ver maar een metertje naast trapt en Ivica Jaracovic die op het halfuur voorlangs schiet. Aan de overkant pakt Sebastien Siaini mooi de bal mee in de loop maar OHL doelman Jonathan Ruttens volgt aandachtig. Enkele minuten later is er ook een mooie kans voor Ibrahim Sidibé maar de Senegalees moet te ver uitwijken naar links en de kans is verkeken. Zo stevenen we met een scoreloos gelijkspel op de rust af maar de beste kans is er nog voor Yedi Zahiri, Simon Mignolet redt met de voet.

Na de rust gaan de bezoekers op hun elan verder van de laatste vijf minuten voor de pauze en schiet de ingevallen Nils Schouterden vanuit een scherpe hoek maar net voorlangs. Even na het uur komt Yorick Antheunis in de ploeg voor een Sidibé die, met zijn lengte, duidelijk het meeste last had van het gladde veld. De 17-jarige Antheunis grijp zijn kans met beidde handen en doet de Kanaries beter voetballen, hij krijgt meteen de bal tot bij Jonathan Wilmet maar deze glijd uit zoals zo velen doorheen de wedstrijd… Even later knalt Antheunis op aangeven van Deferm maar een metertje over doel. 68’ Wilmet neemt de bal in één tijd op de slof, Ruttens redt. Vier minuten later stuurt Deferm Antheunis nog eens diep, deze krijgt de bal van op de achterlijn nog voor doel waar Charai niet meteen zijn goeie voet vind en de beste kans tot dan verkwanselt. Bij het ingaan van het laatste kwartier komt het bevrijdende doelpunt voor de Kanaries die dan toch stilaan wat grip krijgen op de wedstrijd. Wilmet maakt er op aangeven van Osman Köse 1-0 van. Meteen nadien legt Antheunis af voor Cephas Chimedza, Ruttens gaat goed plat. Een minuut later trapt Siani vanuit de tweede lijn, de bal gaat maar net naast. De laatste vijf minuten is het nog bibberen voor de Kanaries met enkele hoekschoppen op rij en een vrijschop voor de bezoekers. Osahan Eboigbe krijgt de mooiste kans voor de voeten maar Mignolet redt de meubelen. Zahiri treft nog het zijnet en zo duiken we de blessuretijd in waar ook de beste kansen voor OHL zijn. Sigerd Degeling komt er vlak voor affluiten nog in voor doelpuntenmaker Wilmet. Zo sluit STVV het oude jaar af met winst en mag het ook straks als leider in de Exqi-League starten in het nieuwe jaar.