Boateng verruilt Anderlecht voor MVV

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Boateng verruilt Anderlecht voor MVV

Gideon Boateng is niet langer speler van RSC Anderlecht. De 17-jarige aanvaller tekende vandaag een contract voor 3,5 seizoenen bij MVV Maastricht. Eerder was er ook al op clubniveau een akkoord bereikt.

Gideon Boateng speelde in de aanloop van de huidige competitie enkele vriendschappelijke wedstrijden met de hoofdmacht van RSC Anderlecht en maakte daarin toch de nodige indruk. Desondanks lijken er voor de Belg met Ghanese roots geen speelkansen weggelegd in het Astridpark. Anderlecht was ook bereid om aan een transfer mee te werken. Verschillende teams hadden interesse, maar de club uit Maastricht haalde het uiteindelijk.

De transfersom die MVV Maastricht heeft moeten betalen, is niet bekend. Vanaf 3 januari zal Boateng meetrainen met MVV en hij gaat uiteraard ook mee op trainingsstage in het Turkse Belek. Fuat Çapa, de hoofdcoach van de Zuid-Nederlanders, is hoopvol met de komst van Boateng. "Hij is een directe versterking. Ik ben dankbaar en blij dat het bestuur een extra inspanning heeft gedaan op de transfermarkt. We zijn nu zeker klaar om de play-offs te halen", besluit onze landgenoot op de website van de club. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties