Vanhaezebrouck: "Nieuwe jongens zijn klaar voor basisplaats"

Jurgen Thomas
| 3 reacties
Vanhaezebrouck: "Nieuwe jongens zijn klaar voor basisplaats"
Foto: © SC

Hein Vanhaezebrouck was in de wolken met de overwinning van zijn team. “Voor de derde keer op rij plaatsen we ons voor de kwartfinales. Dat is een hele prestatie.”

Toch was Vanhaezebrouck er voor de wedstrijd niet echt gerust in. “De voorbije jaren was onze kwalificatie een verrassing. Dit was de eerste keer dat iedereen ons verwachtte. Daar zat een gevaar in en dat heb ik ook aan mijn spelers duidelijk gemaakt. Westerlo had de beker al eens gewonnen. Je zet hen niet zomaar opzij”, verklaarde de KVK-trainer op Sporza Radio
Vanhaezebrouck zag dat zijn team de wedstrijd domineerde. “We hadden de beste kansen. Westerlo had wel de grootste kans via de strafschop maar eigenlijk was die niet terecht. Bovendien stopt Van Hout de penalty ook. Dan kan je dat bezwaarlijk een kantelmoment noemen. Al mijn spelers speelden collectief zeer sterk. Ook de nieuwe spelers zoals Bakour en Oussalah hebben bewezen dat ze klaar zijn voor een basisplaats.”
De 40-jarige analist op Prime had geen probleem met de beslissing om de wedstrijd door te laten gaan. “Niet alleen ik maar ook mijn collega Ceulemans wilde dat de wedstrijd doorging. Voor het seizoen tekenden we allemaal het charter waarin we attractief voetbal beloofden. Mooi voetbal is op een slecht veld wel niet mogelijk.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties