Gent doet goede zaak

Kevin Van Cutsem
| 26 reacties

AA Gent heeft een goede zaak gedaan in de kwartfinale van de Cofidis Cip. De Oost-Vlamingen wonnen met 1-0 van Racing Genk dankzij een kopbaldoelpunt van Ruiz. Volgende week wordt de return gespeeld.

Bij Genk moest Vossen wijken voor het debuut van Stein Huysegems. Maar de flankspeler speelde, samen met de andere Genkenaars, een bleke wedstrijd. Vooral de stilstaande fases nekten Genk. Na 20 minuten devieerde Custovic een vrije trap van Ruiz nog net over doel. Een kwartier later mocht doelman Verhulst zich wel omdraaien. Maric kon een kortgenomen hoekschop voor doel gooien. Zijn voorzet bereikte de vrijstaande Ruiz die goed binnenkopte. Genk stelde daar in de eerste helft weinig tegenover. Pogingen van Alex en Ogunjimi misten precisie.

Na rust werd ook Tom De Mul voor de leeuwen gegooid. De gehuurde middenvelder kon een paar keer oprukken vanop rechts maar voorlopig ontbreekt ook bij hem nog de scherpte om het verschil te maken. Genk kon wel aanspraak maken op een strafschop. Bij een voorzet in de zestien duwde Custovic Nemec onderuit. De Bleeckere liet begaan. Gent was ook in de tweede helft de betere ploeg, maar de Buffalo's konden de score niet verdubbelen. In de terugwedstrijd van volgende week is alles nog mogelijk.