Scheidsrechter Wouters schrijft vervolg Mechels sprookje

Steurbaut Kersten
| 32 reacties

Het sprookje van Racing Mechelen gaat verder. De Mechelaars speelden tegen Lierse een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd bij elkaar. Alles wat geel en zwart gekleurd was voelde zich bekocht.

De Lierenaars hadden ook alle reden om te klagen. Racing Mechelen kwam halverwege de eerste helft via Olivio Calicchio op voorsprong na een onterecht toegekende hoekschop. In de slotfase zag Jurgen Cavens een oververdiende gelijkmaker afgekeurd voor buitenspel van ploegmaat Ndikumana. Ook onterecht.

Lierse moet echter ook de hand in eigen boezem steken. De nummer twee uit tweede klasse verzamelde voldoende kansen om met een gerust gemoed terug richting het Lisp af te zakken. Het vizier van Cavens staat echter niet meer zo scherp als voor de winterstop. De aanvaller wrong vier kansen de nek om.

De beste kans voor de bezoekers was voor de rust voor Tomasz Radzinski. De Poolse Canadees stifte na een één-twee met Cavens het leer over doelman Michael Clepkens. Kristof Goessens bracht redding op de lijn. Na rust spatte een knal van Radzinski uiteen op de vuisten van Clepkens, die eerder ook al Samir het scoren belette.

Racing Mechelen startte enthousiast aan de wedstrijd, maar kwam niet verder dan schoten uit de tweede lijn. Op het moment dat Lierse het genadeschot voorbereidde, stak groen-wit weer de neus aan het venster. Calicchio, die net na rust aan rood ontsnapte na een tik in het gezicht van Timothy Dreesen, kopte eerst nog in het zijnet, maar trof op de daaropvolgende hoekschop toch raak.

De thuisploeg was zelfs nog twee keer dicht bij de 2-0. Calicchio kwam enkele haartjes te kort om op voorzet van de sterk ingevallen Elayadi binnen te knikken. Elayadi trapte van dichtbij onbegrijpelijk over. In de hetze na het afgekeurde doelpunt van Cavens werd Liersetrainer Herman Helleputte nog naar de tribune gestuurd.