FC Barcelona en FC Sevilla in halve finale

Kevin Van Cutsem
| 1 reacties

FC Sevilla en FC Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Copa del Rey. Real Mallorca en Athletic Bilbao schaarden zich woensdag al bij de laatste vier.

FC Barcelona – Espanyol Barcelona 3-2

Na 55 minuten, en bij een 3-0 stand, leek de wedstrijd gespeeld. Man in vorm was Bojan Krkic (foto). Hij ranselde de eerste twee doelpunten binnen. Bij de eerste reageerde hij goed na een schot van Sylvinho. Bij zijn tweede goal werkte hij een splijtende pass van Xavi mooi af. Na iets minder dan een uur spelen zette Piqué de 3-0 op het bord. Maar het tweede elftal van FCB kon die score niet vasthouden.

Espanyol, dat al meerdere keren gevaarlijk was geweest, was na de goal van Piqué meteen doeltreffend. Op het uur scoorde Coro via de rug van Puyol de 3-1. Tien minuten later maakte Callejon de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de buren van Espanyol niet.

FC Sevilla - Valencia 2-1

Sevilla moest iets rechtzetten want de heenwedstrijd ging immers met 3-2 verloren. Maar goed starten deed de ploeg uit Andaluzië niet. Want al na 8 minuten bracht Marchena de bezoekers op voorsprong. Kanouté kon op een vrije trap van Romaric (ex-Beveren) gelijkmaken. Op één minuut van het einde lukte het Sevilla uiteindelijk toch om de kwalificatie binnen te halen. Het was Sebastien Squillaci die na een rommelige fase de winnende treffer binnenschoot.