Vanhaezebrouck ziet bondsbobo's al beven

Mathias Dumarey
| 17 reacties
Vanhaezebrouck ziet bondsbobo's al beven
Foto: © SC

Dinsdagochtend raakte bekend dat de bekerwedstrijd tussen Kortrijk en KV Mechelen niet door zou gaan. Kortrijkcoach Hein Vanhaezebrouck (foto) is blij en ontgoocheld tegelijkertijd.

"Ik ben blij omdat onze drukke kalender op deze manier een beetje minder zwaar wordt, maar anderzijds wringt het toch ook", zegt KVK-trainer Hein Vanhaezebrouck op Sporza. "KV Mechelen miste enkele spelers door blessures en die zal het straks wel kunnen recupereren. Maar goed, je moet kunnen voetballen en dat is op ons veld momenteel uitgesloten", blijft Vanhaezebrouck realistisch.

Een controleur van de bond keurde het veld af omdat het herschapen was tot een ijspiste met plassen water op. Vanhaezebrouck vindt het ook logisch dat het terrein is afgekeurd. Meteen is voor hem de toon gezet om het wintervoetbal van volgend seizoen op de korrel te nemen. "Hopelijk hebben we volgend jaar niet opnieuw een winter als deze. Anders zullen we serieus in de knoei zitten. Wanneer zullen afgelaste wedstrijden worden ingehaald met zo'n overvolle kalender? Wat met de accomodaties? Wat met de druk op de sportlui zelf? Aan ons is nooit wat gevraagd geweest", aldus Vanhaezebrouck.

"Bestuurslui hebben enkel aan het commerciële gedacht toen ze aan wintervoetbal dachten. Het is een kunstgreep zonder na te denken. Ik zie de bondsbobo's nu al beven", besluit de KVK-trainer. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties