Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale
Foto: © SC

In de A-en B-reeks wisselde de leidersplaats van eigenaar. In de C-en D-reeks gebeurde dat niet, maar in die reeksen verloor de leider wel punten.

Derde provinciale A:
Oelegem wint topper en is leider
In de spannende derde A-reeks hebben we een nieuwe leider. Oelegem won de topper van Sint-Job en heeft nu een puntje meer dan datzelfde Sint-Job. Oostmalle heeft twee punten minder dan de nieuwe leider. Het miste wel de kans om alleen op de eerste plaats te komen, want het verloor in Loenhout. Die club staat samen met Meer op de vierde plaats (op drie punten van Oelegem). Meer won met 0-2 bij Achterbroek.

Geen puntengewin voor staartploegen
Onderaan geen blije gezichten. Kalmthout verloor bij Schilde en blijft in het bezit van de rode lantaarn. Halle kreeg een pak voor de broek in Minderhout (7-0) en staat nog steeds op de voorlaatste plaats met negen punten. Ook Achterbroek (verlies tegen Meer), Pulderbos (verlies tegen Meerle) en Horendonk (verlies tegen Maria-ter-Heide) bleven met lege handen achter. Brecht boekte tenslotte een nipte overwinning tegen Zoersel en vindt min of meer aansluiting met de middenmoot.


Derde provinciale B:

Zwijndrecht opnieuw leider
Vorige week moest Zwijndrecht de leidersplaats nog afstaan, maar afgelopen weekend veroverde de promovendus de eerste plaats opnieuw. Het won zelf met 0-9, u leest het goed, op bezoek bij Hove. FC Merksem liet in eigen huis punten liggen tegen Reet en is voorlopig tweede. Reet is samen met Hove laatste met twaalf punten.

Bovenaan mengt Rochus Deurne zich in de debatten. Rochus won de topper bij Maccabi en nadert tot op drie punten van de leider. Hemiksem heeft een puntje minder dan Rochus na een nipte zege op bezoek bij Sparta Linkeroever. Wintam lijkt helemaal af te haken na een nederlaag tegen FC Ekeren. Dat is aan een knappe reeks bezig. Het boekte de afgelopen weken overwinningen tegen Maccabi, Rochus en nu dus Wintam.

Schelle blijft winnen
Schelle is net als FC Ekeren goed op dreef. Het won op bezoek bij Oppuurs en is tiende, op twee punten van de achtste plaats. Onderaan won Branst ook nog van Hoboken. Lippelo won dan weer verrassend met 0-3 bij Aartselaar.


Derde provinciale C:
Leider laat steek vallen
Herentals is nog steeds leider in derde C. Het verloor afgelopen weekend wel met 2-1 bij Grasheide (de vierde in de stand). Dichtste achtervolger is nu GR Katelijne na een zege tegen Beerzel. Duffel moet GR Katelijne laten gaan, want het verloor thuis met 0-3 van Hooikt. Leest handhaaft zich in de subtop na een nipte winst te Hombeek.

Zowaar ruime winst voor SC Mechelen
SC Mechelen heeft opnieuw gewonnen en dat gebeurde niet onopgemerkt. SC Mechelen won namelijk met 7-1 van rode lantaarn Heultje. Mechelen zelf is veertiende met een punt meer dan Herenthout dat met 1-3 verloor van Itegem. Bouwel won onderaan eveneens en ook die overwinning was er ééntje om te onthouden. Heffen droop af na een 7-3-nederlaag. Tenslotte deelden Kessel en Broechem de punten.


Derde D:

Leider Mol wint niet
Mol is de leider in derde D, maar het won afgelopen weekend niet. Staartploeg Tongerlo hield de leider op 3-3. White Star profiteerde door met 2-1 te winnen van Netezonen en nadert tot op zes punten. Voor de titel lijkt het tussen die twee teams te zullen gaan. De nummer drie, Lentezon, verloor met 3-0 van rode lantaarn Oevel en staat al elf punten achter op de leider.

Eerste winst voor Oevel
Zoals reeds gezegd won Oevel verrassend van Lentezon. Voor de rode lantaarn was het pas de eerste winst van het seizoen. Vorst, de voorlaatste, heeft wel nog steeds vijftien punten meer. Vorst verloor met 4-1 van Herselt. Larum wipte over Vorst naar de veertiende plaats na 1-2-winst te Arendonk.

Berg en Dal duwde Flandria nog wat dieper de put in door met 2-0 te winnen. Weelde - Retie eindigde op 3-2 en Kasterlee boekte een uitoverwinning bij Beekhoek.(GD)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties