Defour heeft buik vol van onbespeelbare velden

Mathias Dumarey
| 22 reacties
Defour heeft buik vol van onbespeelbare velden
Foto: © SC

Voor het eerst sedert 2003 heeft ons land nog eens af te rekenen met een normale winter. Meteen zijn heel wat velden onbespeelbaar en zijn er vaker afgelastingen dan anders. Vooral op hoger niveau wekt dit ergernis op.

Steven Defour (foto), de kapitein van landskampioen Standard Luik, heeft er genoeg van dat de velden er slecht of zelfs helemaal onbespeelbaar bij liggen. Hij wil de aanvoerders van de andere eersteklasseclubs aansporen om samen met hem actie te ondernemen.

"Samen met Igor De Camargo ben ik tot het idee gekomen om met de zegen van Standard alle aanvoerders aan te spreken. We willen actie ondernemen door middel van bijvoorbeeld een petitie. Als voetballer willen we onze stem laten horen. Iedereen die in onze sport zit, is tegen voetbal op zulke velden", zegt Defour vandaag in de krant Het Nieuwsblad.

"Elke voetballer speelt veel liever op goede velden, maar zeker de spelers van Standard. Op een veld als dat van Kortrijk heb je meer geluk dan kunde nodig om te winnen. We riskeren er punten te verliezen en ook spelers kwijt te raken door blessures", aldus Defour. "Wij hebben veldverwarming en geven onze tegenstanders een goed veld, andersom is dat niet het geval", besluit de ex-Gouden Schoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties