Moet Tözser zijn geluksnummer inleveren?

Steurbaut Kersten
| 35 reacties
Moet Tözser zijn geluksnummer inleveren?
Foto: © SC

Opnieuw ophef in de Cristal Arena in Genk. Mag Daniel Tözser nog met het nummer 88 spelen of krijgt hij een nieuw rugnummer toebedeeld? 88 verwijst in rechtse kringen naar 'Heil Hitler'.

Daniel Tözser (foto) speelt al een heel seizoen met het nummer 88, maar het was Herman Brusselmans die zondagavond in Studio 1 de kat de bel aanbond. De schrijver vindt het ongeoorloofd dat Racing Genk zijn Hongaarse middenvelder toelaat om met dat nummer te spelen.
 
Geluksnummer
 
“Mijn nummer is helemaal geen verwijzing naar Hitler”, verdedigt Töszer zich in HNB. “Heeft die schrijver niets anders om zich mee bezig te houden? Ik wist er wel van. In Hongarije en Griekenland kreeg ik er al vragen over.”
 
“Het is mijn moeder die het nummer koos. Zij is bezig met Feng Shui en raadde me aan om 88 te nemen omdat dat volgens haar een geluksnummer zou zijn. Bovendien zijn Anele, Dugary en Eric Matoukou mijn beste vrienden en heeft Elyaniv Barda, die Jood is, er nog nooit een opmerking over gemaakt.”
 
Overleg
 
Töszer wil zijn nummer behouden, maar bij de Limburgse club denken ze daar anders over. “Als Brusselmans gelijk heeft, gaan we dat veranderen”, aldus Jos Vaessen. “We gaan dit dinsdag op de club bespreken.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties