Philippe Vande Walle zondag in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Philippe Vande Walle zondag in Studio 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag komen Gert Verheyen en Bob Peeters langs bij Frank Raes in Studio 1. Zij bekijken en bespreken de wedstrijden Charleroi - Anderlecht en Club Brugge - Racing Genk.

Philippe Vande Walle is de keepertrainer van Sporting Charleroi en hoopt dat zijn doelman zondag voor de nul op het scorebord houdt. Na de wedstrijd komt hij in de studio vertellen waarom dat al dan niet gelukt is.

Philippe Vande Walle heeft een eigenaardig parcours afgelegd bij Sporting Charleroi. Hij kwam vijf jaar geleden van AA Gent over als keepertrainer. Tijdens het seizoen 2006-2007 volgde hij Jacky Mathijssen plots op als hoofdtrainer van de club. Vande Walle haalde meteen twaalf op twaalf en mocht aanblijven. Het volgende seizoen verliep minder goed en in december 2007 werd de flamboyante ex-doelman weer keepertrainer van Charleroi. Dat is hij nu nog altijd, al heeft hij er nooit een geheim van gemaakt dat zijn ambitie verder reikt.

Met Charleroi gaat het niet al te best. De Schot John Collins kwam Thierry Siquet vervangen, maar haalde in vijf wedstrijden een magere vier op vijftien. Charleroi staat ondertussen op de veertiende plaats in het klassement, net boven de vier degradatieplaatsen. Om de nakende crisis af te wenden, moet er gepresteerd worden tegen Anderlecht.

De laatste wedstrijd van het weekend is de topper tussen Club Brugge en Racing Genk. De Limburgers willen mee met de top, maar kregen vorige week een mentale tik van Zulte Waregem. Veel aandacht voor de misstap was er niet, want de gestolen fles wijn van trainer Ronny Van Geneugden was achteraf hét gespreksonderwerp. Zondag zal Genk uit een ander vaatje moeten tappen tegen een gemotiveerd Club Brugge. Studio 1 brengt een uitgebreid verslag van die topaffiche.

Philippe Vande Walle is deze week de Dokter Sokker met dienst. Hij werd zelf 32 keer geselecteerd voor de nationale ploeg en hij was erbij op het WK van 1998 in Frankrijk. Zondag vertelt Vande Walle hoe de Rode Duivels moeten spelen om op het WK in Zuid-Afrika te geraken. In Binneuh! stelt Leo Van der Elst zijn wekelijkse quizvraag.

Studio 1, zondag 15 februari om 23u05 op één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties