Vinche: "Spelers moeten leren luisteren"

Anthony Van der Planken
| 18 reacties
Vinche: "Spelers moeten leren luisteren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Vinche was afgelopen zaterdag na Germinal Beerschot - Cercle Brugge de gebeten hond. De scheidsrechter kreeg spelers, trainers en supporters van beide teams over zich heen. Volgens Vinche moeten de spelers de schuld bij zichzelf zoeken.

Vinche verplichtte Cercle-speler Vandenbussche in het absolute slot van de wedstrijd om zijn zwarte onderbroek te gaan wisselen. Het leidde tot hilarische taferelen, met de blote kont van Vandenbussche in zowat alle Vlaamse kranten als resultaat. Toch vindt Vinche niet dat hij overdreef.

"Dat zijn nu eenmaal de richtlijnen van de Uefa", legt de scheidsrechter zelf uit in HLN. "Als ik laat begaan, kost me dat punten. Trouwens, ik heb vóór de aftrap ruim mijn tijd genomen om aan de spelers instructies te geven over de kleding. Waarom deed bijvoorbeeld Leko dan tóch te grote tape aan? Zó zorgde hij voor irritaties nog voor de wedstrijd begon. Maar aan de rust bood hij me toch zijn excuses aan. Ach, spelers zijn precies grote kinderen die niet luisteren. En ik maar als een schoolmeester staan kijven. Of ik een goed rapport kreeg? (haalt schouders op) Geen idee. Weet ik later pas."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties