AA Gent - G. Beerschot: Het rapport Liesveld

Steurbaut Kersten
| 52 reacties

AA Gent ging zaterdag op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Germinal Beerschot. Voor de Gentse supporters was de Nederlandse scheidsrechter Richard Liesveld de gebeten hond. Voetbalkrant.com analyseerde de betwiste fases.

23ste minuut: Igor Mitreski haalt Mbaye Leye neer. Silvio Proto dacht na de wedstrijd dat de Buffalo’s een strafschop verdienden. De beelden maken echter duidelijk dat Mitreski Leye buiten de zestien neerhaalt. Geen strafschop dus.

CONCLUSIE: Terechte beslissing van de scheidsrechter.

62ste minuut: Zlatan Ljubijankic opent de score, maar zijn treffer wordt afgekeurd voor buitenspel. De Bosniër bevindt zich bij de pass van Bryan Ruiz een meter achter de laatste verdediger van Germinal Beerschot.

77ste minuut: Wim De Decker duwt de gelijkmaker tegen de netten. De Gentse spelers protesteren bij de lijnrechter voor buitenspel, maar scheidsrechter Liesveld stuurt hen terug naar hun plaats en keurt het doelpunt goed. De Nederlander gaat verder op de beslissing van zijn lijnrechter die af te rekenen heeft met millimeterwerk. De Decker bevindt zich op gelijke hoogte van Christophe Grondin.

CONCLUSIE: Een moeilijke beslissing. Zelfs de televisiebeelden geven geen 100 % uitsluitsel. De lijnrechter moet bovendien in een fractie van een seconde beslissen. We geven hem het voordeel van de twijfel. Terechte beslissing dus.

92ste minuut: Jonas De Roeck scoort de 2-2, maar zijn gelijkmaker wordt afgekeurd voor een voorafgaande fout van Bojan Jorgacevic op Proto. De Serviër duwt de Rode Duivel duidelijk in de nek waardoor die gehinderd wordt. Dat Proto mogelijk toch onder de bal zou doorgaan, heeft geen invloed op de beslissing.

CONCLUSIE: Opnieuw een terechte beslissing van Liesveld.

SLOTCONCLUSIE: Goede wedstrijd van scheidsrechter Richard Liesveld. Had de partij duidelijk in handen en wuifde Gents protest kordaat weg. Toonde zich ook van zijn menselijke kant en gaf daarbij geen gele kaarten. King was de enige speler die in het boekje verdween. Geslaagd met onderscheiding.