De Decker: "Opnieuw scoren tegen Kortrijk"

Steurbaut Kersten
| 33 reacties
De Decker: "Opnieuw scoren tegen Kortrijk"
Foto: © SC

Scoren doet hij niet vaak, maar zijn treffer van zaterdag tegen AA Gent was er wel één van levensbelang. Wim De Decker zette Germinal Beerschot op weg naar een belangrijke driepunter.

“Als ik nu ook nog begin te scoren”, lacht de controlerende middenvelder. “Het is nog maar mijn tweede doelpunt in mijn carrière. Ik moet al nadenken wanneer ik mijn vorige gemaakt heb.” Dat was er nochtans eentje om in te kaderen. De Decker scoorde vorig jaar met een enig mooi doelpunt de 2-5 in Racing Genk - Club Brugge.
 
Na de 1-0 leek de wedstrijd gespeeld, maar jullie komen toch nog terug.
 
“Onze weerbaarheid was vandaag indrukwekkend. We hebben heel volwassen gespeeld met veel présence. Als dit drie jaar geleden was gebeurd, dan was het na de 1-0 gedaan. De maturiteit in deze groep ligt heel hoog. Op zo'n veld kan het ook snel keren. Daar heb je dan weer een tikkeltje geluk voor nodig.”
 
Bij AA Gent volgde er veel protest na jouw doelpunt. Stond je buitenspel?
 
“Op de beelden zeggen ze van niet. Ik wil trouwens een pluim geven voor de scheidsrechter. Hij heeft een fantastische wedstrijd gefloten. Van mij mogen ze iedere week Nederlanders naar hier sturen.”
 
Wanneer maak je je derde treffer?
 
(Lachend) “Volgende week tegen Kortrijk. Ik mag nu wat meer meekomen en het is leuk om op die manier iets terug te doen voor de supporters. Ze waren 90 minuten lang fantastisch. Ik ben wat anders gewoon.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties