Interview Overmeire: "We speelden te verdedigend"

Nico Wieme
| 0 reacties
Overmeire: "We speelden te verdedigend"
Foto: © SC

Lokeren behaalde zaterdag een punt op het veld van Cercle Brugge. De Oost-Vlamingen speelden zeer defensief en dat was duidelijk niet naar de zin van Killian Overmeire.

Killian Overmeire kwam tegen Cercle moeilijk tot zijn recht op het middenveld van Lokeren. Het was voor de Lokerenmiddenvelder vooral bikkelen en veel bijspringen in het defensieve compartiment, iets wat hem niet echt zinde.
 
Killian, ben je tevreden met het behaalde punt tegen Cercle?
 
Overmeire: “Bwa (aarzelend), toch wel tevreden. Al bij al mogen we blij zijn met dit punt. Een gelijkspel op Cercle is zeker niet slecht. Dit is een moeilijke verplaatsing.”
 
Je zegt wel tevreden te zijn, maar je gelaatsuitdrukking verraadt iets anders.
 
Overmeire: “Kijk, het was een gesloten wedstrijd met weinig kansen. Achteraf gezien mogen we niet mopperen over het resultaat.”
 
Was het de opdracht van coach Georges Leekens om zo verdedigend te spelen?
 
Overmeire: “Lokeren gaat altijd uit van een goede organisatie en dat hebben we hier ook gedaan. Het was de bedoeling om te proberen tegenprikken en kansen te creëren, alleen is dat laatste er door de omstandigheden niet echt uitgekomen.”
 
Hoe blik je terug op je eigen wedstrijd?
 
Overmeire: “Ik vind dat ik al betere matchen gespeeld heb. Het was voor mij ook zeker niet de plezantste match om spelen. Daarvoor werd er door ons te verdedigend gespeeld.”
 
Bij Cercle voelen ze zich bestolen omdat ze menen dat ze minstens twee penalty’s hadden moeten krijgen. Hoe beoordeel jij die fases?
 
Overmeire (diplomatisch): “Ik zou de beelden moeten zien. Ik durf er mij niet over uit te spreken. De scheidsrechter kwam uit Stekene (buurgemeente van Lokeren, red.)? Ongelofelijk. (lachend) In ieder geval, ik spreek mij niet uit over de arbitrage. Daar is de laatste tijd al te veel rond te doen geweest.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties