Proto: "Met het hoofd sterker dan Jorgacevic"

Proto: "Met het hoofd sterker dan Jorgacevic"
Foto: © SC

Silvio Proto kende zaterdag een bewogen avond in het Ottenstadion. De Rode Duivel was tijdens de tweede helft het centrum van spot voor de Gentse supporters, maar pakte de drie punten mee naar Het Kiel.

Na het laatste fluitsignaal van de Nederlandse scheidsrechter Richard Liesveld weergalmde er een oerkreet door het Gentse stadion. Silvio Proto gooide al de frustraties van zich af en gooide zijn shirt de lucht in. “Het is heel lastig als ze heel de wedstrijd op mij staan te roepen”, verklaart de doelman zijn uitbarsting. “In Gent is het altijd zo. Ik kan er niets aan doen.”
 
Jorgacevic
 
Het afgekeurde doelpunt van Jonas De Roeck gooide in de slotfase nog wat olie op het vuur. “Het was ook 100 % fout van Jorgacevic. Ik probeer de bal te pakken en hij valt op mij. Ik heb hem na de wedstrijd nog gesproken. Hij was heel gefrustreerd, maar ik heb gezegd dat als ik hetzelfde doe bij hem het ook een fout is. Of hij mij wilde nadoen na de heenwedstrijd? Met het hoofd ben ik sterker dan hem (lacht).”
 
“Ik heb het gevoel dat ik tien keer beter speelde dan toen ik scoorde”, toont Proto zich tevreden over zijn wedstrijd. “Ik speelde vorige week niet slecht, maar hield een slecht gevoel over aan het tegendoelpunt. Vandaag heb ik me met enkele goede reddingen teruggeknokt.”
 
Blok op het veld
 
Dat is ook wat Germinal Beerschot doet. De Antwerpse club verloor nog niet na Nieuwjaar en krijgt de linkerkolom in het vizier. “Er staat een blok op het veld en dat werpt nu zijn vruchten af. Het gelijkspel tegen Cercle was geen slechte uitslag, maar iedereen was nadien ontgoocheld. We wilden en we konden winnen. Als je dan nog ziet hoe Dheedene in de ploeg komt. De bank geeft ons een surplus. Dankzij hen winnen we de wedstrijd.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties