Opinie: Jacky Mathijssen moet Dirar bestraffen

Steurbaut Kersten
| 38 reacties
Opinie: Jacky Mathijssen moet Dirar bestraffen
Foto: © SC

Nabil Dirar is aan bezinning toe. De Marokkaanse middenvelder van Club Brugge zette zondagavond zichzelf en heel de blauw-zwarte vereniging voor schut met een beschamende schwalbe. Trainer Jacky Mathijssen moet ingrijpen.

Bij Westerlo oogstte Nabil Dirar tonnen vol lof, maar sinds zijn verhuis van het gezellige Kuipje in de Kempen naar het Jan Breydelstadion in Brugge is er niet veel overgebleven van de reputatie van onvoorspelbare dribbelkont.
 
Geen beslissende passes
 
Dirar loopt zich in het blauw-zwarte shirt voortdurend vast en verstuurt meer slechte dan goede voorzetten. Ook onder de hoede van Jan Ceulemans was de Marokkaan niet de man van de laatste pass, maar met nu al meer speelminuten achter zijn naam blijft de teller op drie hangen, twee minder dan vorig jaar. En dat terwijl een ploeg als Club Brugge meer kansen zou moeten creëren.
 
Ook extrasportief loopt het niet goed. Begin februari schopte Dirar nog stevig in het rond en verweet hij zijn kritische ploegmaats achterklap. Een actie die hem er bij de supporters niet populairder op maakte. Ook zij eisen meer rendement van de speler die tijdens de zomer naar Ajax en Anderlecht kon gaan en zichzelf binnen anderhalf jaar al in het buitenland ziet.
 
Ex-ploegmaats voor schut
 
Zondag bereikte het seizoen van Dirar echter een dieptepunt. In de slotfase haalde hij met een beschamende schwalbe, bovendien niet zijn eerste fopduik van de avond, de woede van zijn voormalige ploegmaats op zich. Zelfs de immer rustige Nico Van Kerckhoven ging uit zijn dak. Gelukkig voor Efong Nzolo mikte Michael Klukowski de vrije trap in de muur.
 
De kans dat de KBVB Dirar op de vingers tikt voor zijn ongeoorloofde actie lijkt klein, maar dat belet Jacky Mathijssen niet om zijn speler zelf een straf op te leggen en zo een streng signaal te geven dat ook in de op geld beluste voetbalwereld het doel niet alle middelen heiligt. Hopelijk volgen de andere oefenmeesters zijn voorbeeld en krijgen de heren ballerina’s geen kans meer om zich belachelijk te maken in de Jupiler Pro League.
 
Bezinning
 
PSG stuurde Mateja Kezman op bezinning nadat de Serviër begin deze maand door het lint ging en bij een wissel zijn truitje op de grond gooide. De aanvaller keerde dinsdag terug naar zijn club. Misschien is het tijd voor Dirar om de omgekeerde beweging te maken. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties